Johannes Rauboti slutter som konsernsjef i Sogn og Fjordane Energi

– Det er med blandede følelser jeg nå har bedt styret om å finne min etterfølger, sier Rauboti.
PENSJONERES: Johannes Rauboti går av etter åtte år som kosernsjef i Sogn og Fjordane Energi. | Foto: SFE
PENSJONERES: Johannes Rauboti går av etter åtte år som kosernsjef i Sogn og Fjordane Energi. | Foto: SFE

Etter åtte år som konsernsjef i Sogn og Fjordane Energi (SFE), har Johannes Rauboti informert styret om at han ønsker å gå av med pensjon i mai neste år. Styret setter nå i gang prosessen med å finne hans etterfølger., opplyser selskapet i en pressemelding.

Rauboti kom til SFE i 2015 fra kraftselskapet Vardar i Drammen. Før det hadde han noen år i Hallingdal Kraftnett og Hallingkraf, og til sammen har han 30 års erfaring som toppleder i energibransjen.

– SFE er et fantastisk selskap der dyktige og lojale kolleger har gjort lederjobben svært inspirerende. Jeg er både glad og stolt over at jeg har fått lede SFE disse årene, der vi har gjort betydelige investeringer og viktige organisatoriske endringer. Det er derfor med blandede følelser jeg nå har bedt styret om å finne min etterfølger, men jeg har kommet til at tiden er inne for at andre tar over og utvikler SFE videre. Bransjen vår har en stor og viktig rolle fremover, og den som tar over stafettpinnen får en svært givende jobb, sier Rauboti i pressemeldingen.

– Har tatt viktige skritt

Fra å være et tradisjonelt energiselskap med heleide datterselskaper innen strømsalg, strømnett og produksjon av strøm, tok SFE skrittet med å starte et eget selskap for strømsalg i 2020. Sammen med Tafjord kraft, Tussa kraft og Sognekraft dannet de selskapet Wattn. 

I år fusjonerte Linja, tidligere SFE Nett, med Mørenett, og det nye Linja er nå med sine 300 ansatte et av de største nettselskapene i Norge. Kjernevirksomheten til dagens SFE er produksjon av strøm, og selskapet har 100 ansatte. 

Styreleder i SFE, Sigurd Reksnes, er klar på at SFE har tatt viktige og riktige skritt under Johannes’ ledelse.

– De endringene vi har vært gjennom, gjør oss bedre rustet for fremtiden. Samtidig har selskapet vært svært handlekraftig, både med tanke på oppgradering av anlegg og bygging av tre nye kraftverk. Dette gjør oss til et av selskapene i Norge med størst vekst i produksjon av fornybar energi de siste ti årene. Jeg vil på vegne av styret takke Johannes for et nært og tillitsfullt samarbeid og et svært godt utført arbeid i SFE, sier Reksnes. 

Styret er nå i gang med å søke etter Raubotis etterfølger.

– Dette er en prosess som vil ta litt tid, og vi ønsker å legge til rette for en overlappingsperiode før Johannes går av i mai neste år. Jeg er helt sikker på at den rette kandidaten vil få en av de mest spennende stillingene i Vestland fylke, uttaler Reksnes. 

SFE eies av Sogn og Fjordane Holding AS (et selskap eid av Vestland Fylkeskommune og alle kommuner i tidligere Sogn og Fjordane fylke), Eviny AS, Kinn kommune, Gloppen kommune, Bremanger kommune, Stad kommune, Askvoll kommune og Sunnfjord kommune.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også