Linja og Mørenett slår seg sammen

– Vi står overfor store og viktige samfunnsoppgaver som vi er bedre rustet til å løse i fellesskap, sier selskapene.
NYTT TEAM: Fra venstre har vi Johannes Rauboti, konsernsjef i SFE, Rune Kiperberg, administrerende direktør i Mørenett, Erik Espeset, konsernsjef i Tafjord, Elling Dybdal, konsernsjef i Tussa og Atle Isaksen, administrerende direktør i Linja.
NYTT TEAM: Fra venstre har vi Johannes Rauboti, konsernsjef i SFE, Rune Kiperberg, administrerende direktør i Mørenett, Erik Espeset, konsernsjef i Tafjord, Elling Dybdal, konsernsjef i Tussa og Atle Isaksen, administrerende direktør i Linja.

Nettselskapene Linja og Mørenett har vedtatt å slå seg sammen, og blir dermed Norges fjerde største nettselskap målt etter nettkapital, ifølge en pressemelding fredag ettermiddag.

Linja er nettselskapet til Sogn og Fjordane Energi (SFE), mens Mørenett er nettselskapet til Tafjord Kraft og Tussa Kraft på Sunnmøre. Til sammen har de nesten 100 000 kunder fordelt på 18 kommuner og 300 ansatte. 

– Det er ett år siden vi bestemte oss for å finne ut om vi skulle slå oss sammen. Vi har brukt tiden godt, involvert ansatte i ulike arbeidsgrupper gjennom hele prosessen, og nøye vurdert både muligheter og utfordringer. Vi er nå veldig sikre på at dette er den riktige løsningen for begge selskapene, sier Erik Espeset, administrerende direktør i Tafjord og styreleder i Mørenett.

Fusjonen trer i kraft fra 1. mars 2023, og det sammenslåtte selskapet skal fortsatt hete Linja. De tre eierselskapene vil ha tilnærmet like andeler i det nye selskapet, med 33,8 % for Tafjord Kraft, 33,3 % for SFE og 32,9 % for Tussa Kraft. 

Selskapet vil ha tre tilsvarende forretningskontor i Florø, Ålesund og Dragsund. Selskapet skal ledes av Rune Kiperberg, som i dag er administrerende direktør i Mørenett. Atle Isaksen, som i dag leder Linja, blir viseadministrerende direktør.

Nettselskapene peker på store investeringer i forbindelse med høyere forbruk, økt kraftproduksjon og grønn omstilling som viktige drivere for å slå seg sammen.

– Strømnettet er en kritisk infrastruktur i et moderne samfunn, hvor elektrifisering og teknologiske endringer nå skjer raskt. Det viktigste for oss er å bygge denne infrastrukturen på en bærekraftig måte, med god kapasitet og god forsyningssikkerhet, og til lavest mulig pris for kundene. Vi tror at vi kan gjøre dette enda bedre sammen enn hver for seg, sier Johannes Rauboti, administrerende direktør i SFE.

Som EnergiWatch tidligere har omtalt, er det en trend at nettselskap slår seg sammen. 

– Vi ser at denne trenden har holdt seg gjennom 2022 og signaler fra bransjen tyder på at konsolideringen vil fortsette inn i 2023. Det er ikke noe mål i seg selv med færre nettselskap, men det er viktig at selskapene er robuste, slik at de kan møte fremtidens utfordringer på en god måte, sier Roar Amundsveen, seksjonssjef ved seksjon for økonomisk regulering i RME i en pressemelding.

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også