Bjørn Carlsen blir konserndirektør nett for Sygnir

– Nett er sexy og et sentralt fundament for industriutvikling, sier Carlsen.
NY JOBB: Går fra lederrolle i Nordkraft Powered Land til konserndirektør nett i Sygir.
NY JOBB: Går fra lederrolle i Nordkraft Powered Land til konserndirektør nett i Sygir.

Bjørn Carlsen har sagt ja til å overta stillingen som konserndirektør nett etter Stian Frøiland. Carlsen har lang erfaring fra kraftbransjen med seg når han tiltrer stillingen fra 1. mai.

– Dette blir veldig spennende. Jeg håper og tror at det blir en god reise sammen og at vi kan videreutvikle Sygnir i riktig retning, sier Bjørn Carlsen i en pressemelding.

Han kommer til nettselskapet etter åtte år med ulike lederroller for kraftselskapet Nordkraft – de siste årene som Head of Powered Land. Carlsen begynte i Nordkraft i 2014, og har blant annet vært med på og ansvarlig for utvikling av mange nye områder for kraftkrevende industri, en satsing som i fjor ble solgt med 80 prosent til Aker Horizons .

– Jeg tror stillingen passer godt med mine tidligere erfaringer, fordi jeg har ulike tilnærminger til både nettsektoren og kraftsektoren generelt, sier Carlsen, som før han jobbet i Nordkraft jobbet seks år i Pareto Securities inn mot kraft- og fornybarsektoren.

Konsernsjef i Sognekraft, Terje Bakke Nævdal, er svært glad for å kunne presentere 41-åringen fra Haugesund som ny konsernsjef.

– Han var en kandidat som virkelig utmerket seg. Bjørns CV taler for seg selv, men jeg tror at han har ambisjoner og de rette personlige egenskapene til å ta dette selskapet videre, sier Nævdal.

– Nett er sexy

Sygnir har de siste årene satset stort på å fornye gamle linjer og bygge nye linjer i Sogn. Mange spennende prosjekter er klare, og Carlsen er tydelig spent på å komme i gang.

– Internt, der jeg jobber nå, sier jeg at nett er sexy. Det er et så sentralt fundament for industriutvikling, og hele den grønne omstillingen er basert på utvikling og økt tilførsel av fornybar energi. Samtidig er nettet en av de mest kompliserte delene av kraftbransjen. Ikke alle svar er nødvendigvis riktige, og mange vurderinger må til på veien mot et robust og kostnadseffektivt nettverk, sier Carlsen.

– Da er det litt spesielt at Sygnir praktisk talt har monopol på sitt område. Likevel er det alltid intern konkurranse med andre nettselskaper, og da gjelder det å få Sygnir til å bli best i klassen, avslutter han.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også