Elisabeth Stokkenes overtar roret i Sygnir

30-åringen får ansvaret i mars og april frem til Bjørn Carlsen tar over.
Årets Kraftkvinne-nominerte Elisabeth Stokkenes blir midlertidig Sygnirs første kvinnelige konserndirektør.
Årets Kraftkvinne-nominerte Elisabeth Stokkenes blir midlertidig Sygnirs første kvinnelige konserndirektør.

I gapet mellom at Stian Frøiland går av og Bjørn Carlsen overtar som konsernsjef nett for Sygnir i månedsskiftet april/mai, er Elisabeth Stokkenes konstituert i stillingen. Dette kommer frem i en pressemelding fra Sognekraft, og ble først omtalt i Sogn Avis.

Hun blir selskapets første kvinnelige konserndirektør.

– Det er en stor ære å bli spurt, sier Elisabeth Stokkenes i pressemeldingen.

Onsdag i forrige uke ble det kjent at Bjørn Carlsen har takket ja til å bli ny administrerende direktør for Sygnir fra 1. mai. Avtroppende direktør Stian Frøiland har jobben ut februar. 

Hvem som skal styre skuta i mellomtiden er nå klart ettersom Stokkenes har valgt å takke ja til jobben. 

– Jeg synes det er en fin måte å få innsikt i en større del av Sygnirs aktivitet på, sier hun selv.

Stokkenes jobber til daglig som avdelingsleder for regionnettverket i Sygnir. At hun nå får utvidet ledererfaring ser hun på som spennende for videre utvikling. 

– Det er klart det er spennende. Samtidig er det mye å ta tak i også. Forhåpentligvis kan jeg bidra til å holde i trådene til Carlsen er på plass, sier hun.

Sygnir består av nettselskapene til Lærdal Energi, Aurland Energi og Sognekraft.

Nominert til «Årets Kraftkvinne»

Elisabeth ble i høst nominert i kategorien Årets kraftkvinne 2022, en pris som nylig ble opprettet for å sette et ekstra søkelys på kvinner i kraftbransjen som utmerker seg på sin arbeidsplass. Prisen skal etter planen deles ut 8. februar i Oslo, av olje- og energiminister Terje Aasland.

Avtroppende direktør Frøiland har mange rosende ord om den midlertidige erstatteren. 

– Jeg er veldig glad for at hun sa ja. Hun er en veldig god kandidat på alle mulige måter. Hun er veldig flink til å koordinere og kommunisere, og hun har vist et stort læringspotensial med alle stegene hun har tatt så langt i konsernet, sier han.

Konsernsjef Terje Bakke Nævdal er tydelig på at det er kompetanse, ikke kjønn, som var avgjørende for at hun ble spurt. Han er glad for å ha Stokkenes i ledergruppen, selv om det bare er for kort tid.

– Elisabeth har imponert stort i de årene hun har vært her og er et naturlig valg for en slik konstituering. Jeg føler meg trygg på at hun vil gjøre en kjempejobb i den perioden hun er konstituert, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også