Derfor bytter han ut spennende nysatsninger med fjernvarme

– Fjernvarme har et ufortjent rykte, sier Marin S. Lundby, som ser frem til utfordringen med ny jobb.
Martin S. Lundby, som er visekonsernsjef i Hafslund og administrerende direktør i Hafslund Vekst, blir administrerende direktør i Hafslund Celsio fra 1. september. | Foto: Hafslund
Martin S. Lundby, som er visekonsernsjef i Hafslund og administrerende direktør i Hafslund Vekst, blir administrerende direktør i Hafslund Celsio fra 1. september. | Foto: Hafslund

Martin S. Lundby, administrerende direktør i Hafslund Vekst, kunngjorde fredag en overgang til Hafslund Celsio, hvor han vil bli administrerende direktør med oppstart 1. september. 

Mens han i Hafslund Vekst har hatt ansvar for utviklingen av havvind, landvind, solparker, ladeløsninger, sol på tak, datahallsatsningen, rådgivningstjenester og eierskapsporteføljen, driver Celsio med fjernvarmeproduksjon og tilhørende avfallsforbrenning. 

– Hva er det som nå får deg til å gå fra Hafslund Vekst, med alt som er skinnende og nytt og spennende, til trauste, gamle fjernvarme?

– Det er kanskje nettopp fordi jeg mener fjernvarme har en litt ufortjent rykte og usynlig rolle. Jeg mener alt som har med å utnytte overskuddsvarme og sirkulærøkonomi inn i et kraftsystem som er allerede er fullt fra ett nettperspektiv, er spennende. Jeg ser potensiale i å utvikle og synliggjøre hvordan fjernvarmen kan være med på å løse problemet, sier Lundby til EnergiWatch. 

Han trekker også frem at han setter pris på muligheten til å få utvikle seg som leder.

– Det er også en bransje som har hatt litt motbakke de siste årene når det gjelder rammevilkår, og jeg vil gjerne være med på sikre at fjernvarmen får rammevilkår som gjør at man kan investere i fjernvarme på en lønnsom måte fremover, forteller han videre.

Nylig kom NVE med et forslag til ny prisregulering for fjernvarme. Forslaget er nå ute på høring med frist 30. september. 

– Det blir spennende å følge høringen, det blir en viktig oppgave i ny rolle å gå grundig inn i forslaget og svare ut høringen. Det er litt for tidlig å konkludere på om det er riktig innretning, men det ser ut som det er en bedre løsning enn det som er der i dag, sier Lundby.

Han mener det er gode grunner for at fjernvarmen reguleres, i motsetning til i Sverige hvor det er fritt marked, men vil ikke gå i detalj om hvordan det burde reguleres to måneder før han starter i ny jobb.

– Hva tror du blir den største utfordringen dette året?

– Det er to hovedutfordringer. Det første er å komme dit at vi kan ta positiv investeringsbeslutning på karbonfangstprosjektet på Klemetsrud. Det er både en stor utfordring og en viktig milepæl for Celsio, Hafslund og Oslo, svarer Lundby.

Klemetsrud-anlegget er en del av Northern Lights-satsingen. Her skal et anlegg i Øygarden ta imot CO2 fra sementfabrikken Norcem i Brevik og avfallsforbrenningsanlegget på Klemetsrud i Oslo, før det pumpes ut gjennom rør på sokkelen til feltet der den skal lagres under havbunnen. 

– Det andre er å jobbe eksternt med forbedrede rammevilkår, og internt med optimalisering av driften, for å få bedre lønnsomhet i virksomheten, sier Lundby.

Nylig annonserte Statkraft at de ønsker å selge sin fjernvarmebedrift. Da konsernet la frem sin årsrapport, ble resultatene på området omtalt som «utilfredsstillende».

– Fra Hafslund sitt synspunkt er fjernvarme og Celsio en helt sentral og strategisk viktig satsing. Vi ønsker å satse fullt på fjernvarme og tror at det ligger et potensiale der utover det som man har klart å utnytte de siste årene, og derfor er vi optimistiske, sier Lundby. 

Lundby har vært en del av Hafslunds konsernledelse siden 2018. Han ble administrerende direktør for Hafslund Vekst i 2022. Knut Inderhaug, den nåværende Celsio-sjefen, blir Lundbys erstatter. 

LinkedIn inrømmer Lundby at det blir litt vemodig å forlate Hafslund Vekst.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i ny jobb. Samtidig er det vemodig å skulle forlate Hafslund Vekst som har vært en svært viktig del av meg de siste to årene. Jeg har fått være med på oppbyggingen av Vekst fra noen få ansatte til over 60 ansatte og om lag 20 porteføljeselskaper i dag. Det har vært en fantastisk reise, og jeg kommer til å fortsette å heie på Vekst fra siden. Heldigvis er Vekst i trygge hender med et svært fremoverlent og dyktig team, og under god ledelse av Knut Inderhaug som tar over min rolle, skriver Lundby.

Knut Inderhaug og Martin S. Lundby bytter jobb. | Foto: Hafslund
Knut Inderhaug og Martin S. Lundby bytter jobb. | Foto: Hafslund

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også