Kinect ba flere ganger om ny auksjon etter budfeil

Kraftbørsen Nord Pool avslo forespørselen flere ganger, viser redegjørelse som Kinect Energy har sendt til finske energimyndigheter.
FIKK NEI: Kinect Energy skjønte at budet var feil før prisene ble publisert, og ba om sekundær auksjon. Det fikk de nei til. | Foto: Anders Lie Brenna
FIKK NEI: Kinect Energy skjønte at budet var feil før prisene ble publisert, og ba om sekundær auksjon. Det fikk de nei til. | Foto: Anders Lie Brenna

23. november 2023 la Kinect Energy inn et bud som var helt feil i det finske prisområdet.

Nå har Kinect Energy sendt en redegjørelse til de finske energimyndighetene, som Montel har fått innsyn i. De skriver at Kinect ble varslet om feilen av Nord Pool 12:51, og at de med en gang skjønte at budet var feil. 

12:56 ble de endelige spotprisene publisert av Nord Pool.

Montel skriver at Kinect Energy flere ganger ba om at det ble arrangert en ny auksjon for å rette opp den åpenbare feilen, men at det ble avslått av Nord Pool.

Sjefen for systemoperatøren Fingrid i Finland har tidligere fortalt at Nord Pool ikke kunne ta avgjørelsen om en sekundær auksjon på egenhånd, og at de spurte de andre kraftbørsene om å gjennomføre det. Det lot seg imidlertid ikke gjøre.

– Når prisen kom ut som den gjorde på torsdag, ba vi Nord Pool om å utføre en sekundærauksjon. Nord Pool spurte deretter de andre børsene i Europa om det var mulig, men de sa nei. Det er problematisk at det ikke er én enkelt beslutningstaker å henvende seg til i slike situasjoner, sa han til Montel i november.

Les mer om Kinect-budet:

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også