Vikar stod bak «Black Friday»-hendelsen i november

Det massive Kinect-feilbudet i Finland oppstod som følge av at en vikarierende krafthandler ikke oppdaget en alvorlig feil i produksjonsprognosen til et av vindkraftverkene i selskapets portefølje.
Illustrasjonsbilde. | Foto: Nord Pool
Illustrasjonsbilde. | Foto: Nord Pool

Mandag skriver Montel at «det massive feilbudet i Finland i november skyldtes at en vikarierende krafthandler ikke oppdaget en alvorlig feil i produksjonsprognosen til et av vindkraftverkene i selskapets portefølje, viser Kinects forklaring til finske myndigheter».

Som EnergiWatch tidligere har skrevet om, førte feilen til kollaps på det finske kraftmarkedet, da de nådde bunnprisen på kraftbørsen, som er på - 500 euro per megawattime, i ti timer i strekk. Kinect solgte i gjennomsnitt 5787 MW for alle timer i døgnauksjonen for fredag, som tilsvarer rundt halvparten av Finlands strømforbruk den dagen, til en gjennomsnittspris på -203,40 euro/MWh. 

Les også: Black Friday for Kinect - tabbe kan ha kostet dem opp mot en halv milliard

«Feilen ble ikke markert på vikarens skjermer, noe som gjorde at den ikke ble tatt høyde for da selskapet leverte inn sitt bud til Nord Pool i døgnmarkedet», skriver Montel

Informasjonen kommer frem i en sladdet utgave av Kinects redegjørelse til finske energimyndigheter om feilen.

Kinect har ikke svart på spørsmål fra EnergiWatch, men eieren World Fuel Services har tidligere meldt at feilen påførte selskapet en kostnad på rundt 500 millioner kroner. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også