Statnett reduserer importkapasiteten på Englandskabelen på netter og i helgene i én måned fremover

– Det kan oppstå enkeltsituasjoner i nettet som medfører at Statnett må redusere kapasitet på forbindelser i kortere perioder, av hensyn til forsyningssikkerheten, sier Håkon Smith-Isaksen Holdhus.
BEGRENSER IMPORT: Statnett legger begrensninger på import av strøm fra England i én måned. | Foto: Statnett
BEGRENSER IMPORT: Statnett legger begrensninger på import av strøm fra England i én måned. | Foto: Statnett

Statnett opplyser i en melding at de av hensyn til driftssikkerheten i strømnettet har bestemt seg for å redusere importkapasiteten på North Sea Link (NSL) fra lørdag 10. februar til onsdag 13. mars.

Begrensningen iverksettes imidlertid kun på natten og i helgene.

– Høyt forbruk i kombinasjon med at kraftprodusenter i NO5 kjører ned produksjonen på natt og i helger skaper ugunstig flyt og belaster nettet nord-sør på Vestlandet, skriver Statnett.

De opplyser at de jobber med å etablere tiltak for å fjerne dette behovet. Det inkluderer blant annet systemvern.

Statnett opplyser dette på sin hjemmeside fredag ved lunsjtid, men meldingen ble meldt til markedet 15:05 på torsdag. Der skriver Statnett at de reduserer kapasiteten ned til 500 MW.

NSL har til vanlig en kapasitet på 1400 MW.

– Det kan oppstå enkeltsituasjoner i nettet som medfører at Statnett må redusere kapasitet på ulike forbindelser i kortere perioder, nettopp av hensyn til forsyningssikkerheten. Det driftsbildet vi har i nettet nord-sør på Vestlandet nå er en slik situasjon, sier Håkon Smith-Isaksen Holdhus til EnergiWatch.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev