Oljeprisen øker litt etter svake økonomiske utsikter i Kina

Bekymringene om Kinas økonomiske utsikter veier opp for spenningene i Midtøsten og Ukraina.
En olje- og gassindustriarbeider sett ved en borerigg på Zhetybay-feltet i Mangystau-regionen, Kasakhstan. | Foto: Turar Kazangapov
En olje- og gassindustriarbeider sett ved en borerigg på Zhetybay-feltet i Mangystau-regionen, Kasakhstan. | Foto: Turar Kazangapov
av MARKETWIRE ‎

Oljeprisene stiger noe tirsdag morgen, da bekymringer om Kinas økonomiske utsikter veier opp for forsyningsbekymringene som følge av spenninger i Midtøsten og Ukrainas angrep på russiske raffinerier.

Det skriver Reuters.

Et fat av den europeiske referanseoljen, Brent, koster tirsdag morgen 86,03 dollar mot 85,38 dollar mandag ettermiddag. Den amerikanske WTI-oljen handles samtidig til 81,68 dollar mot 80,96 dollar tirsdag ettermiddag.

De kinesiske forbrukerne har vært tilbakeholdne grunnet bekymringer om deres private økonomi, drevet av nedgangen i eiendomsmarkedet, lav lønnsvekst og høy arbeidsledighet blant unge. Dette sår tvil om hvorvidt Kina vil nå sitt økonomiske vekstmål på rundt fem prosent for året.

I Midtøsten har to israelske luftangrep rettet mot nødforsyninger drept minst 11 palestinere i Gaza mandag.

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, sa mandag at landet har truffet mer enn 30 russiske raffinerier. I det siste angrepet den 21. juni traff droner fire raffinerier, inkludert Ilsky-raffineriet, som er en av de største produsentene i det sørlige Russland.

Videre sa Mary C. Daly, som er sjef for Federal Reserve i San Francisco, i en tale mandag at hun ikke mener den amerikanske sentralbanken bør senke renten før politikerne er overbevist om at inflasjonen er på vei mot to prosent.

Lange utsikter til rentenedsettelser kan være med på å svekke den økonomiske aktiviteten og etterspørselen etter olje.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også