Statkraft-sjef Christian Rynning-Tønnesen går av

– Etter snart 14 år som konsernsjef, og etter grundige vurderinger, har jeg kommet til at tiden er inne for å be om avløsning.
14 ÅR: Christian Rynning-Tønnesen har vært konsernsjef i Statkraft siden 2010. Nå går han av, men han fortsetter i stillingen mens styret finner en ny sjef. | Foto: Anders Lie Brenna
14 ÅR: Christian Rynning-Tønnesen har vært konsernsjef i Statkraft siden 2010. Nå går han av, men han fortsetter i stillingen mens styret finner en ny sjef. | Foto: Anders Lie Brenna

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen slutter i Statkraft etter snart 14 år. Det skriver Statkraft i en pressemelding.

– Etter snart 14 år som konsernsjef, og etter grundige vurderinger, har jeg kommet til at tiden er inne for å be om avløsning. Jeg har derfor informert styret om dette, sier Rynning-Tønnesen.

Rynning-Tønnesen har vært konsernsjef i Statkraft siden 2010. Selskapet har nå virksomheter i 21 land, og er i følge en verdivurdering verdt over 300 milliarder kroner.

– Det er et privilegium å lede et selskap som bidrar til den grønne omstillingen gjennom utvikling av storskala fornybar energi. Jeg er stolt over det alle ansatte har skapt sammen, og trygg på at jeg overlater et selskap rigget til å levere på vår ambisiøse vekststrategi, sier Rynning-Tønnesen.

Styret vil nå starte en prosess for å finne en ny konsernsjef. Rynning-Tønnesen fortsetter i stillingen inntil videre.

– Jeg vil takke Christian for hans lederskap og alle bidrag til Statkraft. Selskapet har utviklet seg til å bli Europas største produsent av fornybar energi og en ledende global markedsaktør innen energihandel. Statkraft har en robust plattform for videre vekst, både operasjonelt og finansielt, sier styreleder Thorhild Widvey.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også