Norwegian Hydrogen får 100 millioner i EU-støtte

Leder prosjekt som skal gjøre havnen i Hirtshals grønnere.
STØTTE: Norwegian Hydrogen har sikret støtte for konsortiet som skal jobbe med havneprosjektet i Hirtshals. Her er administrerende direktør Jens Berge. | Foto: Kristin Støylen
STØTTE: Norwegian Hydrogen har sikret støtte for konsortiet som skal jobbe med havneprosjektet i Hirtshals. Her er administrerende direktør Jens Berge. | Foto: Kristin Støylen

Norwegian Hydrogen styrer et konsortium av ti partnere som har sikret et tilskudd på ni millioner euro fra Clean Hydrogen Partnership for utvikling av en integrert grønn hydrogenverdikjede ved Hirtshals havn i Danmark, skriver selskapet i en melding.

Summen tilsvarer rundt 100 millioner kroner.

Ifølge meldingen skal havnen i Hirtshals investere rundt 1,5 milliarder kroner i å utvide kapasiteten, samt å bli grønnere.

Prosjektet vil utnytte fornybar energi fra lokale vindturbiner til å produsere hydrogen for å bidra til å avkarbonisere driften i havnen. Arbeidet omfatter bygging av en 5 MW elektrolysør, en hydrogenfyllestasjon for tungtransport og et distribusjonsnett for hydrogen, oksygen og varme. 

Det vil kreve totalt kreves investeringer på rundt 250 millioner kroner i prosjektet, som er femårig. Arbeidet har fått navnet Convey.

– Ved å lede Convey-prosjektet setter Norwegian Hydrogen standarden for produksjon av grønt hydrogen i Norden. Gjennom Convey tar vi sikte på å bidra betydelig til overgangen til en lavutslippsøkonomi i hele regionen, og styrke vårt fokus på innovasjon og bærekraftig utvikling, sier Jens Berge, administrerende direktør i Norwegian Hydrogen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også