Innovasjon Norge gir Norwegian Hydrogen 35 millioner kroner i grønt vekstlån

Får støtte til hydrogenfabrikk som vil ha en produksjonskapasitet på 3 MW, og det planlegges for produksjonsstart i midten av 2024.
FÅR STØTTE: Hellesylt Hydrogen Hub i Hellesylt. | Foto: Norwegian Hydrogen
FÅR STØTTE: Hellesylt Hydrogen Hub i Hellesylt. | Foto: Norwegian Hydrogen

Innovasjon Norge har innvilget 35 millioner kroner i grønt vekstlån til Norwegian Hydrogen. Investeringer gjennom ordningen skal bidra mot 55-prosentmålet for klimagassreduksjon innen 2030 og til investeringer som bidrar til grønn omstilling.

– Norge og verden står foran en enorm omstilling de neste årene, og vi er helt avhengige av at næringslivet leder an. Derfor trenger vi at selskaper som Norwegian Hydrogen lykkes i å finne nye, bærekraftige løsninger, sier Helge Gjerde, regiondirektør for Møre og Romsdal i Innovasjon Norge, i en pressemelding

Norwegian Hydrogen ble etablert i Ålesund i 2020 av en rekke investorer med en ambisjon om å skape ny industri innen nullutslippsløsninger. Selskapet driver med utvikling og drift av infrastruktur for grønn hydrogen, hovedsakelig rettet mot tungtransport, maritime kundesegment og industrielle applikasjoner.

Prosjektet som nå får støtte fra Innovasjon Norge er byggingen av selskapets første produksjonsfasilitet for hydrogen, som skal lokaliseres på Hellesylt i Møre og Romsdal.

– Vi er snart klare for å gå i gang på Hellesylt, og det blir en flott anlegg som bidrar til nullutslipp innen en rekke sektorer allerede i år. Det grønne vekstlånet styrker evnen vår til å satse på andre prosjekter og videre vekst. Vi har store ambisjoner som det tar tid å bygge opp. Det er svært gledelig at Innovasjon Norge har valgt å støtte oss videre i denne prosessen, akkurat som de gjorde med Pilot-E-støtten som bidro til at Hellesylt Hydrogen Hub har blitt etablert, sier Jens Berge, administrerende direktør i Norwegian Hydrogen.

Fabrikken vil ha en produksjonskapasitet på 3 MW, og det planlegges for produksjonsstart i midten av 2024. Fabrikken blir det viktige, første pilotanlegget som vil være med på å danne et grunnlag for realisering av selskapets vekstambisjoner. 

– Vi håper at Norwegian Hydrogen lykkes, og forhåpentligvis øker sjansene deres når vi i Innovasjon Norge kan bidra til å redusere risikoen for investorene, sier Helge Gjerde.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også