Fortescue går inn på eiersiden i Norwegian Hydrogen

Det australske selskapet investerer 100 millioner kroner og får en eierandel på 12,5 prosent.
INN PÅ EIERSIDEN: Fortescue investerer 100 millioner korner i Norwegian Hydrogen. Her ved Mark Hutchinson, administrerende direktør i Fortescue Energy. | Foto: Fortescue
INN PÅ EIERSIDEN: Fortescue investerer 100 millioner korner i Norwegian Hydrogen. Her ved Mark Hutchinson, administrerende direktør i Fortescue Energy. | Foto: Fortescue

Det kunngjør Norwegian Hydrogen i en melding fredag.

I Norge planlegger Fortescue et 300 megawatt energianlegg for produksjon av grønt hydrogen og grønn ammoniakk i Bremanger, og et anlegg av tilsvarende størrelse i Hemnes kommune på Helgeland. 

– Fortescues investering i Norwegian Hydrogen er et viktig steg for å utvikle hele verdikjeden for grønt hydrogen. Det vil være viktig for våre egne prosjekter I Norge, men vil også ha stor betydning for den globale industrien innen grønt hydrogen og ammoniakk, sier Mark Hutchinson, administrerende direktør i Fortescue Energy, i meldingen.

Parallelt med investeringen fra Fortescue har Norwegian Hydrogen også hentet i overkant av 50 millioner kroner fra nåværende eiere og en håndfull nye investorer i sitt nærmeste nettverk. Dette verdsetter selskapet til omtrent 750 millioner kroner etter kapitalinnhentingen, ifølge dem selv.

Norwegian Hydrogen ble etablert i 2020. Selskapet bygger sine første hydrogenfabrikker på Hellesylt på Sunnmøre og i Hjørring i Danmark. Tidligere i år ble det også kjent at det er lagt planer om å etablere en fabrikk for produksjon av grønt hydrogen i Ålesund.

I mars etablerte Norwegian Hydrogen datterselskapet Vireon. Selskapet har mottatt Enova-støtte til bygging av tre hydrogenfyllestasjoner for tungtrafikk, på Dombås og i Stavanger og Vestby.

Norwegian Hydrogen har hovedkontor i Ålesund, samt kontorer i Oslo, Narvik, Helsinki, København og Stockholm.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også