Oppsving for Eidsiva

Leverer en vesentlig styrket bunnlinje sammenlignet med første halvår i fjor.
FONRØYD: Konsernsjef Øistein Andersen i Eidsiva. | Foto: Eidsvia
FONRØYD: Konsernsjef Øistein Andersen i Eidsiva. | Foto: Eidsvia

– Første halvår ble godt. Den underliggende driften er god, og resultat etter skatt er vesentlig bedre enn samme periode i fjor. Skadestatistikken og sykefraværet for konsernet har en positiv utvikling, og viser at det systematiske HMS-arbeidet gir resultater. Det er vi godt fornøyd med, sier konsernsjef Øistein Andresen i en melding i forbindelse med Eidsiva-konsernets halvårsresultat.

Konsernet hadde driftsinntekter på 5 milliarder kroner i halvåret som har gått, opp fra 4,2 milliarder første halvår i fjor.

Resultat før skatt endte på 2,5 milliarder, mens resultat etter skatt ligger på 2,2 milliarder. Sistnevnte tall kaller konsernet et «rekordresultat».

Første halvår i fjor lå resultat etter skatt på 279 millioner kroner i minus.

«Lavere kraftpriser har ført til at kostnadene til nettap og overliggende nett er kraftig redusert, og sammen med mottatte flaskehalsinntekter fra Statnett løfter dette resultatet i nettselskapet Elvia vesentlig sammenlignet med første halvår 2022», skriver konsernet i halvårsrapporten.

Her skriver de også at resultatandelen fra Hafslund Eco Vannkraft øker betraktelig, mens omsetningen fra bioenergi-virksomheten reduseres på grunn av lavere priser.

I det foregående kvartalet har Eidsiva og Hafslund etablert selskapet Eidsiva Hafslund Vind DA, som har som formål å bygge landbasert vindkraft. I tillegg har Eidsiva sammen med selskapet Energeia inngått en intensjonsavtale med Hydro Rein om utvikling av solcelleprosjekter i Norge.

I månedsskiftet får Eidsiva ny konsernsjef, når Henning Olsen tiltrer 1. september.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også