Hafslund og Eidsiva ser på mulighetene for landbasert vindkraft på Østlandet

De to selskapene har startet innledende sonderingssamtaler med kommuner og grunneiere på Østlandet.
Visekonsernsjef og administrerende direktør Martin S. Lundby i Hafslund Vekst og konserndirektør for strategi og vekst Petter Myrvold i Eidsiva. | Foto: Skjalg Bøhmer Vold / E24
Visekonsernsjef og administrerende direktør Martin S. Lundby i Hafslund Vekst og konserndirektør for strategi og vekst Petter Myrvold i Eidsiva. | Foto: Skjalg Bøhmer Vold / E24

Hafslund og Eidsiva holder kortene tett til brystet, og vil ikke ut med hvor på Østlandet de nå ser på konkrete muligheter for et vindkraftanlegg. I en pressemelding sier Martin S. Lundby at de ser på hele Østlandet, men også andre landsdeler kan være aktuelle. 

– Det er viktig for oss å ha god dialog med grunneiere og kommuner, og det er mange av dem vi kjenner fordi vi allerede driver virksomhet der i dag, og så er vi heleid av kommuner og fylkeskommuner på Innlandet og Oslo kommune, sier Lundby.

Både Martin S. Lundby og Petter Myrvold i Eidsiva mener vindkraft på land på etableres for å kunne ta unna den store etterspørselen av strøm i Norge. 

På spørsmål om hvorfor de ikke har gjort dette tidligere, svarer Petter Myrvold at de er avhengige av gode rammevilkår for å kunne realisere slike prosjekter. 

– Vi tenker at landbasert vind er en av de teknologiene vi må utvikle og bygge mer av for å få nok kraft i Norge. Da er vi avhengig av rammevilkår, at det faktisk er mulig, og at det er en teknologisk utvikling som gjør at det blir kostnadsmessig forsvarlig, sier Petter Myrvold.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også