Statkraft, BP og Mainstream Renewable Power går sammen om havneprosjekt for Sørlige Nordsjø II-satsningen

Signerer avtale med Windport i Mandal.
NYTT SAMARBEID: BP, Mainstream og Statkraft og Windport slår sammen havvind-kreftene. Illustrasjonsfoto. | Foto: Carina Johansen / NTB
NYTT SAMARBEID: BP, Mainstream og Statkraft og Windport slår sammen havvind-kreftene. Illustrasjonsfoto. | Foto: Carina Johansen / NTB

Forrige uke sendte regjeringen på høring en pakke med forslag til prekvalifiseringskriterier, kvalitative kriterier samt tildelings- og auksjonskriterier for Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord.

BP, Mainstream og Statkraft samarbeider allerede om å bygge ut bunnfast vindkraft til havs på Sørlige Nordsjø II. Nå inngår de et samarbeid med Windport, et datterselskap av Global Ocean Technology. 

Windport bygger en havn som er plassert med tanke på å betjene en vindkraftutbygging i Sørlige Nordsjø II. Samarbeidsavtalen vil bidra til å framskynde etableringen og øke havnens effektivitet, heter det i en pressemelding tirsdag.

Det er ikke kjent hvor mye den nye avtalen er verdt.

– Vi takker BP, Mainstream og Statkraft for tilliten de har vist til Windport, og vi ser frem til å samarbeide for å utvikle en effektiv og innovativ havneinfrastruktur og tjenester sier Øystein S. Pedersen, administrerende direktør i Global Ocean Technology, i meldingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også