Aker Solutions inn i Statkrafts Utsira Nord-satsing

Slår sammen kreftene for å kjempe om havvind-lisens neste år.
SLUTTER SEG TIL HAVVIND-SAMARBEID: Aker Solutions skal jobbe med Mainstream Renewable Power, Ocean Winds og Statkraft. | Foto: Aker Solution
SLUTTER SEG TIL HAVVIND-SAMARBEID: Aker Solutions skal jobbe med Mainstream Renewable Power, Ocean Winds og Statkraft. | Foto: Aker Solution

Selskapet har inngått en intensjonsavtale, en såkalt memorandum of understanding (MoU), med Aker Horizon-selskapet Mainstream Renewable Power, Ocean Winds og Statkraft. De skal samarbeide om Utsira Nord-satsingen, ifølge en melding fredag.

Tidligere denne uken sendte regjeringen på høring en pakke med forslag til prekvalifiseringskriterier, kvalitative kriterier samt tildelings- og auksjonskriterier for Sørlige Nordsjø II og Utsira Nord.

Mainstream, Ocean Winds og Statkraft har allerede inngått et samarbeid. Nå får de altså en ny partner med på laget.

– Flytende havvind utgjør en enorm industriell mulighet for leverandørkjedene til å samarbeide med havvind-ekspertisen i Nordsjøen. Sammen med konsortiumet har vi ekspertisen, innovasjonen og kostnadseffektive modeller til å ta havvind-satsingen til neste nivå, sier Stephen Bull, Executive Vice President for Aker Solutions, i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også