Staten sier den ikke skal forsvare Øyfjellet-utbyggerens økonomiske interesser i retten

Reininteressene forsøkte å stanse staten fra å bli partshjelp i rettssaken om vindkraftutbyggingen på Øyfjellet i Nordland.
MØTES I TINGRETTEN: Reindriftsinteressene mener konsesjonen som ble gitt for utbyggingen av Øyfjellet i Vefsn kommune i Nordland, er ugyldig. | Foto: Øyfjellet Wind
MØTES I TINGRETTEN: Reindriftsinteressene mener konsesjonen som ble gitt for utbyggingen av Øyfjellet i Vefsn kommune i Nordland, er ugyldig. | Foto: Øyfjellet Wind
NTB

I slutten av mai møter samiske reindriftsinteresser både staten og selskapet Øyfjellet Wind i Helgeland tingrett.

Reindriftsinteressene mener konsesjonen som ble gitt for utbyggingen av Øyfjellet i Vefsn kommune i Nordland, er ugyldig. Anlegget, som er Norges største, ble satt i full drift i fjor høst.

– Dommen fra Høyesterett i Fosen-saken er naturligvis relevant for Øyfjellet-saken, men selv om begge saker gjelder vindkraft og reindrift betyr ikke det at sakene er like, uttaler statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) i Olje- og energidepartementet via departementets kommunikasjonsavdeling til Teknisk Ukeblad ,

Hun er ordknapp om saken, men avviser at de skal forsvare utbyggerens økonomiske interesser når de møter i retten som partshjelper til fordel for utbyggeren.

– I og med at saken skal behandles av domstolene, mener departementet det ikke er riktig å kommentere saken ytterligere nå utover at det handler om at staten vil delta når retten skal prøve gyldigheten av det konsesjonsvedtaket som ble gitt av Olje- og energidepartementet i 2016, uttaler Sæther.

– Dette betyr ikke at staten er en part i saken, eller at staten trer inn for å forsvare utbyggers økonomiske interesser, sier statssekretæren.

Partshjelp vil si at en en tredje aktør trer inn i en rettssak til støtte for en av partene. Betingelsen for å kunne gjøre dette er at partshjelperen har en rettslig interesse av at parten den støtter, vinner saken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også