Regjeringen forsterker satsingen på energieffektivisering gjennom Enova

– Kraft er en avgjørende forutsetning for omstillingen til et lavutslippssamfunn.
ENERGIEFFEKTIVISERING: – For å sikre at vi har nok kraft i årene som kommer, er det viktig at vi bruker den strømmen vi allerede har mer effektivt | Foto: Javad Parsa / NTB
ENERGIEFFEKTIVISERING: – For å sikre at vi har nok kraft i årene som kommer, er det viktig at vi bruker den strømmen vi allerede har mer effektivt | Foto: Javad Parsa / NTB
NTB

Enova har fått i oppdrag av Klima- og miljødepartementet å øke kompetanse og kunnskap i markedet og bidra til energieffektivisering.

Enova støtter i dag flere energitiltak, blant annet i husholdningene, varmesentraler, fjernvarme og energitiltak i industrien.

– Kraft er en avgjørende forutsetning for omstillingen til et lavutslippssamfunn. Enova er et viktig klima- og energivirkemiddel, og vi presiserer derfor nå Enovas mandat knyttet til energi, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Regjeringen forsterker satsingen på energieffektivisering gjennom Enova. Målet er at energieffektivisering reduseres og lønnsomme tiltak utløses.

– Enøk er det viktigste tiltaket for å redusere forbruket av energi. For å sikre at vi har nok kraft i årene som kommer, er det viktig at vi bruker den strømmen vi allerede har mer effektivt, sier Eide.

Regjeringspartiene og SV sier til NTB at de er enige om å styrke satsingen på energieffektivisering gjennom Enova.

– Dette innebærer en styrket satsing hvor Enova i større grad vil kunne prioritere aktivitet som bidrar til å utløse energieffektivisering i alle deler av norsk økonomi, sier Arbeiderpartiets Marianne Sivertsen Næss, lederen av energi- og miljøkomiteen på Stortinget.

Enova skal levere en anbefaling til klima- og miljøministeren for hvordan de best kan følge opp mandatet. Anbefalingen skal leveres innen 31. mars.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Foto: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også