Strømregningen gikk 36 millioner over budsjett - nå skaper fastprisavtale usikkerhet i Kongsberg

– Nå må vi huske å ikke skyte på noen dersom det viser seg at dette var en dårlig avtale, sier Sp-representant etter flertallsvedtaket.
VANSKELIGE VURDERINGER: Spot-. eller fastpris på strøm har vært et viktig tema for både bransjen og publikum i høst. Illustrasjonsfoto. | Foto: Anders Lie Brenna
VANSKELIGE VURDERINGER: Spot-. eller fastpris på strøm har vært et viktig tema for både bransjen og publikum i høst. Illustrasjonsfoto. | Foto: Anders Lie Brenna

På vegne av Kongsberg kommune har KKE (Kongsberg kommunale eiendom) i samråd med strømleverandøren Entelios sett på ulike strategier for kommunens strømleveranse.

Nylig ble det vedtatt å gå inn for en langsiktig strømavtale, i en tid der den kommunale strømregningen gikk 36 milllioner kroner over budsjett. De folkevalgte ble «nervøst enige» om å ta avgjørelsen om fastprisavtalen, heter det i skildringen fra Laagendalsposten.

Avisen melder at det «det var noen usikre og flakkende blikk rundt bordet, selv om det var et enstemmig vedtak» i Kongsberg.

– Er det noen ganger man skal støtte seg til fagfolk så er det nå, sa Anders Næss i Kongsberglisten.

Just Salvesen fra (Sp) poengterte at flertallsvedtaket innebærer et ansvar.

– Nå må vi huske å ikke skyte på noen dersom det viser seg at dette var en dårlig avtale, da blir det i så fall en ansvarsfraskrivelse, sa Salvesen, følge avisen.

I høst har næringsminister Jon Christian Vestre (Ap) bedt strømselskapene starte kampen om fastpriskundene, spesielt i næringslivet. Forrige uke kom regjeringen med konkretiserte rammer for hvordan det kan gjøres.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også