Glade for fastpris-endringer: – Et stort steg i riktig retning

– Tror fortsatt at næringsministeren har forventninger om en betydelig lavere fastpris enn det markedet ser for seg per i dag, sier Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi.
MELLOMFORNØYD: Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi. | Foto: Samfunnsbedriftene
MELLOMFORNØYD: Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi. | Foto: Samfunnsbedriftene

Samfunnsbedriftene Energi er en interesseorganisasjon for 170 selskaper i kraftbransjen. Direktør Cecilie Bjelland er stort sett positiv til torsdagens nyheter om at regjeringen har klarlagt rammene for fastprisavtaler til næringslivet. Rammene som indikerer hvor høy inntjeningen kan være per strømkunde.

I en melding fra Næringsdepartementet fastsettes det maksimale prispåslaget i fastprisavtaler til 2,5 øre/kWh. I tillegg blir det mulig å legge til et fastbeløp på maksimalt 99 kroner per måned.

Det gjøres også endringer i grunnlaget for høyprisbidraget, der det nå skal regnes ut fra månedlig gjennomsnittspris fremfor timespris.

Ifølge Samfunnsbedriftene Energi er dette en viktige signaler for kraftbransjen.

– Et stort skritt i riktig retning, kan vi vel si. Så tror vi fortsatt at næringsministeren har forventninger om en betydelig lavere fastpris enn det markedet ser for seg per i dag, sier Bjelland i en pressemelding.

De mener likevel at det må foreligge en forskrift om endringene. I tillegg mener de at avtaleperiodene som er foreslått, med 3, 5 og 7 år, anses av mange som alt for lange, i en periode med stor usikkerhet og store svingninger i kraftprisen.

Om endringene i høyprisbidraget, sier Bjelland følgende:

– Vi skulle gjerne sett at det ble regnet på årlig snitt, men dette er positivt og i tråd med våre anbefalinger. Samtidig vil vi påpeke at vi fortsatt mener høyprisbidraget er satt for høyt med 23 prosent, sier hun.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også