Aasland: – Reglene for petroleumsskatt i Norge er ikke endret som følge av dommen fra Oslo tingrett

Energiminister Terje Aasland anser ikke Oslo tingretts kjennelse som en endring av norsk olje- og gassvirksomhet, og dermed påvirker det ikke oljeskattepakken.
ENDRER IKKE: Energiminister Terje Aasland er uenig med Oslo tingrett, og har anket klimadommen. | Foto: Anders Lie Brenna
ENDRER IKKE: Energiminister Terje Aasland er uenig med Oslo tingrett, og har anket klimadommen. | Foto: Anders Lie Brenna

Oslo tingrett har kjent godkjennelsen av plan for utvikling og drift (PUD) for Breidablikk, Tyrving og Yggdrasil ugyldige.

Dermed mener stortingsrepresentant Lars Haltbrekken at et dersom det gjøres vedtak om nye godkjenninger, så vil det være etter fristen for å nyte godt av den midlertidige skattepakken. 

Nå har han stilt skriftlig spørsmål i Stortinget om energiministeren er enig i at dette gjør at prosjektene vil falle utenfor det midlertidige skatteregimet for petroleumsnæringen.

Det er ikke energiminister Terje Aasland enig i.

– Retten gav saksøkerne medhold i deres påstand om at tillatelsene som er gitt for Breidablikk, Tyrving og Yggdrasil er ugyldige som følge av saksbehandlingsfeil, skriver Aasland.

Han viser til at energidepartementet mener saksbehandlingen er ii tråd med regelverket, og er derfor uenig i dommen. Kjennelsen blir derfor anket. Han mener også at dette ikke påvirker oljepolitikken

– Reglene for petroleumsskatt i Norge er ikke endret som følge av dommen fra Oslo tingrett, skriver Aasland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også