Aasland om klimadommen: – Vi har beregnet både de direkte og de indirekte utslippene ved hvert enkelt prosjekt

– Saksbehandlingen har vært riktig, sier energiminister Terje Aasland. 
IKKE BEKYMRET: Energiminister Terje Aasland er uenig i klimadommen i Oslo tingrett, og energidepartementet har anket. | Foto: Anders Lie Brenna
IKKE BEKYMRET: Energiminister Terje Aasland er uenig i klimadommen i Oslo tingrett, og energidepartementet har anket. | Foto: Anders Lie Brenna

Energidepartementet har anket klimadommen i Oslo tingrett. I et intervju med Klassekampen sier energiminister Terje Aasland at han tar klimadommen med ro.

– Saksbehandlingen har vært riktig. Vi har beregnet både de direkte og de indirekte utslippene ved hvert enkelt prosjekt. De indirekte utslippene er vanskeligere å beregne, fordi du må se på den totale energimengden i markedet og hva energien fra norske felt eventuelt erstatter. Her er det gjort flere ulike beregninger, men det er rapporter som viser at rørgass fra Norge inn til Europa er bedre enn LNG fra USA og fortrenger kull, og totalt sett er positivt, sier Aasland til Klassekampen.

Han er ikke bekymret for at klimadommen vil få konsekvenser for Norges oljepolitikk selv om den eventuelt skulle bli stående etter ankeprosessen.

– Jeg har ingen grunn til å tro det. Dommen peker på saksbehandling. Norsk olje- og gasspolitikk er det Stortinget som bestemmer. Stortinget har gitt brei tilslutning til politikken vi nå fører, sier Aasland til Klassekampen.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også