Kapital-kåring: Dette er den mektigste kvinnen i energibransjen

Equinors Irene Rummehoff er fortsatt Norges mektigste næringslivkvinne, ifølge årets liste.
FORTSATT HØYT OPPE: Equinor-direktør Irene Rummehoff. | Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor
FORTSATT HØYT OPPE: Equinor-direktør Irene Rummehoff. | Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

I år ligger hun på 29. plass av det Kapital kaller Norges mektigste kvinner. Det er den øverste plasseringen i næringsliv-kategorien, som totalt teller ti personer.

I likhet med i fjor, ligger Rummelhoff øverst av sine bransjekollegaer på listen. Equinors konserndirektør for markedsføring midtstrøm og prosessering har dog falt to plasser sammenlignet med fjoråret. 

«Fjorårets mektigste næringslivskvinne gjentar bragden i år. Krigen raser fortsatt i Ukraina, og med økt uro i Midtøsten på toppen spiller konserndirektøren i Equinor en viktig rolle i arbeidet med å forsyne verden med energi. For Equinors del går virksomheten meget godt – selskapet er i vekst og leverer meget høy kontantstrøm til fellesskapets gode», står det i begrunnelsen.

Vår Energi- og Statkraft-styreleder Torhild Widvey og Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim følger på de neste plassene etter Rummelhoff. Monica Bjørkmann, norgessjef i Subsea 7, har en 78. plass på listen. 

I fjor lå også Petoro-styreleder Gunn Wærsted på listen. I år er hun ikke blant de hundre utvalgte i kåringen.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap), sentralbanksjef Ida Wolden Bache og LO-leder Peggy Hessen Følsvik ligger øverst på maktlisten.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også