Energitopper blant Norges mektigste kvinner

Equinors Irene Rummelhoff klatrer på Kapitals liste.
BLANT NORGES MEKTIGSTE: Irene Rummelhoff i Equinor. | Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor
BLANT NORGES MEKTIGSTE: Irene Rummelhoff i Equinor. | Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

I Kapitals ferske liste over Norges mektigste kvinner, har Equinors konsernsjef hoppet 14 plasser fra forrige års liste. Det gjør at hun kommer høyest på listen av kvinnene i energibransjen, på plass nummer 27.

«Etter at fokus i flere år dreide mot det fornybare og bærekraftige, har behovet for olje og gass igjen havnet på dagsorden. Som konserndirektør med ansvar for et av Equinors viktigste virksomhetsområder, Markedsføring, midtstrøm og prosessering, spiller Rummelhoff en nøkkelrolle i det for tiden svært aktuelle arbeidet med å forsyne Europa med norsk fossil energi. Den betrodde lederen gjør seg ellers bemerket internasjonalt, idet hun i april ble valgt inn i styret i Airbus», skriver bladet i sin begrunnelse.

Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim havner på plassen bak Rummelhoff, på 28. plass. Thorhild Widvey, styreleder i både Vår Energi og Statkraft, er nummer 38 på listen.

Også Jannicke Nilsson er en annen Equinor-topp på listen, med sin 49. plass. Konserndirektøren har ansvar for ansvar for områdene sikkerhet, sikring og bærekraft i energigiganten.

Gunn Wærsted, styreleder i Telenor og Petoro, er også finne blant de hundre utvalgte, og har plass nummer 71. Det samme er Monica Bjørkmann, Norgessjef i Subsea 7 og styreleder i Norsk Olje og Gass, på 74. plass.

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache topper listen over Norges mektigste kvinner. Hun hoppet hele 37 plasser sammenlignet med fjoråret.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også