Equinor klar for mulig rettssak om Rosebank

Selskapet sier de vil forholde seg til et mulig søksmål mot det omstridte Rosebank-feltet, men forsvarer utbyggingen.
FÅR KRITIKK: Equinors Rosebank-prosjekt. Bildet viser produksjons- og lagerskipet Petrojarl Knarr, som skal brukes i arbeidet. | Foto: Altera
FÅR KRITIKK: Equinors Rosebank-prosjekt. Bildet viser produksjons- og lagerskipet Petrojarl Knarr, som skal brukes i arbeidet. | Foto: Altera
NTB

Klimaaktivister har varslet søksmål etter at Storbritannia nå har gitt endelig godkjenning til det store oljeprosjektet. Equinor får hard kritikk av norske og internasjonale organisasjoner.

– At det blir en rettslig prøving av demokratiske vedtak, det må vi forholde oss til. Det viktige for oss er å gå i gang med utbyggingen, sier Ola Morten Aanestad, pressetalsperson for leting og produksjon internasjonalt i Equinor.

– Vi er enig i at energiomstillingen går for seint på global basis, og vi skulle gjerne gjort mer raskere. Men så lenge verden trenger olje og gass, er det viktig å sikre produksjon på en måte som gir lavere utslipp, sier han.

I den britiske debatten er det blitt sagt at Equinor får skatteletter på over 50 milliarder kroner.

– Dette er en stor investering for oss og partnere våre, som bidrar til veldig store inntekter og ringvirkninger for Storbritannia. Det har vært ulike påstander om subsidier som ikke medfører riktighet, sier Aanestad.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også