Bombetrussel utløste evakuering på landanlegget til Ormen Lange

– Som følge av politiets avklaring og vår egen vurdering, normaliserer vi driften og sender de evakuerte tilbake på jobb
NORMAL DRIFT: – Som følge av politiets avklaring og vår egen vurdering, normaliserer vi driften og sender de evakuerte tilbake på jobb. | Foto: Shell / NTB
NORMAL DRIFT: – Som følge av politiets avklaring og vår egen vurdering, normaliserer vi driften og sender de evakuerte tilbake på jobb. | Foto: Shell / NTB
NTB

En bombetrussel utløste full evakuering på gassanlegget Ormen Lange torsdag morgen. Politiet sier at det ikke er holdepunkter for at trusselen var reell.

Politiet i Møre og Romsdal opplyste om hendelsen på Twitter klokken 9.16.

– Uavklart situasjon ved Ormen Lange. HV har vakthold på stedet. Politiet er på vei til stedet med ressurser, skrev politiet.

Aukra-ordfører Odd Jørgen Nilssen opplyser til TV 2 at det var snakk om en bombetrussel.

– Det er klart at det blir dramatisk når man får slike meldinger og vi satte stab med en gang når vi fikk inn meldingene, sier Nilssen.

Det var en person som hadde ringt inn en trussel om anlegget, og politiet har kontroll på denne innringeren, opplyser beredskapskoordinator Geir Gönczs i Aukra kommune til Romsdals Budstikke.

Politiet opplyser i en pressemelding like før klokken 11 at det ikke er noen holdepunkter for at trusselen var reell. Gjerningspersonen er kjent av politiet for lignende forhold.

Driften går som normalt

Det ble iverksatt full evakuering, og Aukra kommune satte krisestab. Ved 9.50-tiden opplyste politiet at situasjonen var avklart. De har varslet at det vil komme en pressemelding om hendelsen.

– Som følge av politiets avklaring og vår egen vurdering, normaliserer vi driften og sender de evakuerte tilbake på jobb, sier direktør Jan Soppeland for kommunikasjon og myndighetskontakt i Shell til NTB.

Produksjonen vil gå som normalt, opplyser Soppeland.

– Vi skal ivareta folkene våre som ble evakuert, og vi vil gå gjennom situasjonen for å se hva vi eventuelt kan lære av den. Når det gjelder selve hendelsen, så må vi henvise til politiet om dette, sier Soppeland videre.

Norges nest største gassfelt

NTB har vært i kontakt med Forsvarets operative hovedkvarter, som har henvist til politiet. NTB har også vært i kontakt med både Forsvarsdepartementet, Olje- og energidepartementet og Justisdepartementet, men ingen har ønsket å kommentere saken.

Ormen Lange er Norges nest største gassfelt, og brønnstrømmen prosesseres på Nyhamna, skriver Shell.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt beredskapen ved olje- og gassanlegg i Norge og andre Nato-land etter at gassrørledningen Nord Stream i Østersjøen ble brutt 27. september. Det er antatt at ledningen ble utsatt for sabotasje, og Russland regnes av Nato-landene for å være hovedmistenkt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også