Equinor sikrer 15 nye helikoptre

Får nye leveranser neste år.
RUSTER OPP: Equinor og direktør Kjetil Hove får flere helikoptre i 2025. Her er Hove under en konferanse i Sandefjord i januar. | Foto: Lars Heltne
RUSTER OPP: Equinor og direktør Kjetil Hove får flere helikoptre i 2025. Her er Hove under en konferanse i Sandefjord i januar. | Foto: Lars Heltne

Kontraktene sikrer Equinor ti nye helikoptre av typen Bell 525 og fem av typen AW189. 

Disse helikoptertypene kommer i tillegg til dagens Sikorsky S-92, sier Kjetil Hove, Equinors konserndirektør for norsk sokkel, i en melding fredag. 

Avtalene gjøres med produsentene Bell og Leonardo.

– Alle helikoptermodellene oppfyller strenge krav til sikkerhet. Å gå fra en til tre helikoptermodeller på norsk sokkel vil gi større fleksibilitet og regularitet, sier Hove.

De første to helikoptrene blir levert fra Leonardo i første kvartal 2025. I 2026 skal Leonardo levere tre, og Bell fire helikoptre. De øvrige seks helikoptrene fra Bell skal leveres i perioden 2027-2030.

Ørjan Kvelvane, direktør for utvikling og produksjon, sier at alle foreningene og vernetjenesten i Equinor har vært godt involvert i prosessen og er positive til at selskapet har tatt initiativet. 

– Disse helikoptrene har den kvaliteten og egenskapene som vi ønsker på sokkelen. Dette uttaler fagforeningene og vernetjenesten i fellesskap, sier han.

I meldingen skriver Equinor at informasjon om kontraktene offentliggjøres av markedshensyn fredag. Avtalene var ferdig forhandlet før helikopterulykken denne uken, som kostet en Equinor-ansatt livet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også