METCentre lyser ut testplass for flytende havvind

– Vi er i kontakt med en lang liste over prosjekteiere som er interesserte, men vi ønsker å gå bredt ut i markedet, sier Arvid Nesse.
LEDIG TESTPLASS: – Vi er i kontakt med en lang liste over prosjekteiere som er interesserte, men vi ønsker å gå bredt ut i markedet, sier Arvid Nesse. | Foto: Norwegian Offshore Wind
LEDIG TESTPLASS: – Vi er i kontakt med en lang liste over prosjekteiere som er interesserte, men vi ønsker å gå bredt ut i markedet, sier Arvid Nesse. | Foto: Norwegian Offshore Wind

Testsenteret METCEntre skriver i en pressemelding at de tilgjengeliggjør en plass for testing av flytende havvind.

Bedrifter og konsortier som ønsker å teste sin flytende havvindteknologi, kan nå få muligheten utenfor Karmøy. 

Potensielle testkunder må demonstrere hvordan prosjektet gir positive effekter for leverandørkjeden. De må også kunne forklare hvordan løsningen deres bidrar til å redusere kostnadene innen flytende havvind. I tillegg må de redegjøre for prosjektets karbonavtrykk, påvirkning på natur og miljø, samt sameksistens med andre næringer på havet. 

– Vi er i kontakt med en lang liste over prosjekteiere som er interesserte, men vi ønsker å gå bredt ut i markedet. En tildelingsprosess som denne, der vi også stiller noen kvalitative krav, vil bidra til å sikre et solid prosjekt som driver industrien fremover, sier leder for METCentre og Norwegian Offshore Wind, Arvid Nesse.

Før jul fikk METCentre grønt lys fra Energidepartementet til å utvide, og totalt er det planlagt fem nye prosjekter, i tillegg til de to turbinene som er i drift. 

– Vi har lagt oss tett opptil de kriteriene som industrien har foreslått for Utsira Nord. Vi er i en brytningstid for flytende havvind, der vi ser at valgene vi tar i dag setter retningen for hele industrien i fremtiden, sier Nesse.

Testkonsesjonene som er tildelt METCentre, er opptil 20 MW per enhet. 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også