Havvindavtale styrker norsk-portugisisk samarbeid

– De to landene har mange likhetstrekk, og derfor drar vi nytte av et tett samarbeid innen havvind. 
SAMARBEIDSAVTALE: – Vi vil sammen jobbe med prosjekter av felles interesse der vi kan fremme deling av kunnskap, erfaringer og kompetanse. | Foto: Carina Johansen / NTB
SAMARBEIDSAVTALE: – Vi vil sammen jobbe med prosjekter av felles interesse der vi kan fremme deling av kunnskap, erfaringer og kompetanse. | Foto: Carina Johansen / NTB
NTB

Det norske testsenteret for flytende havvind METCentre og portugisiske WavEC har signert en samarbeidsavtale. Den åpner for norske selskaper som vil inn i Portugal.

Avtalen ble signert etter at næringsklyngen Norwegian Offshore Wind besøkte portugisiske myndigheter og industrirepresentanter tidligere denne måneden.

– Alt tyder på at det portugisiske markedet skyter fart i år. Samtidig går vi i Norge videre med våre havvindprosjekter. De to landene har mange likhetstrekk, og derfor drar vi nytte av et tett samarbeid innen havvind. Denne avtalen er et viktig første skritt, sier Arvid Nesse i en pressemelding.

Nesse er leder for Norwegian Offshore Wind, som representerer om lag 370 havvindbedrifter og er ansvarlig for driften av METCentre.

Portugal har nylig satt et mål om 10 GW kapasitet for havvind innen 2030, og myndighetene har startet en høringsrunde om områder som er avsatt til havvind.

– Vi vil sammen jobbe med prosjekter av felles interesse der vi kan fremme deling av kunnskap, erfaringer og kompetanse. Denne samarbeidskulturen er avgjørende for å få fart på utviklingen av sektoren og etter hvert tempoet i energiomstillingen, sier administrerende direktør Marco Alves i WavEC.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også