Forbrukertilsynet varsler millionbot til Tinde Energi

Selskapets daglige leder får også en bot på 400.000 kroner.
KRITISK: Forbrurkertilsynet, her ved direktør Trond Rønningen, ser alvorlig på praksisen fra Tinde Energi | Foto: Dag Jenssen/Forbrukertilsynet.
KRITISK: Forbrurkertilsynet, her ved direktør Trond Rønningen, ser alvorlig på praksisen fra Tinde Energi | Foto: Dag Jenssen/Forbrukertilsynet.

Det har tidvis stormet rundt Tinde Energi etter at de i sommer tok over 5800 strømkunder med maksprisavtaler fra GNP Energy uten kundenes samtykke. En rekke kunder har varslet søksmål mot selskapet.

Fort kort tid siden ble det også kjent at selskapet varslet kundene om nye retningslinjer fra nyttår, der de vil kreve å få utbetalt den statlige strømstøtten som kunder med fastprisavtale måtte få.

Fredag har Forbrukertilsynet varslet en bot på tre millioner kroner mot selskapet. I tillegg har eier Raymond Henriksen fått en bot på 400.000 kroner.

– Det er viktig at grove lovbrudd sanksjoneres, fordi det ikke skal lønne seg å begå lovbrudd. Det er også viktig å hindre lovbrudd fram i tid, og derfor har vi i tillegg varslet forbudsvedtak. Forbudsvedtakene forbyr Tinde Energi å håndheve vilkårene de nå har varslet til fastpriskundene. Overtrer selskapet forbudene, er det varslet tvangsmulkt for hvert lovbrudd, sier direktør i Forbrukertilsynet, Trond Rønningen i en pressemelding fredag.

Forbrukertilsynet bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det aldri før har varslet bøter i denne størrelsen mot et strømsalgselskap.

– Jeg har ikke fått sett nøye på begrunnelsen, men i utgangspunktet så tenker jeg at tilsynet har vært litt for raske på labben, sier Tinde-sjef Raymond Henriksen til TV 2.

Tinde Energi og daglig leder har nå frist frem til 1. januar for å komme med eventuelle svar og innvendinger, før Forbrukertilsynet fatter endelig vedtak.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også