Forbrukertilsynet varsler tvangsmulkt mot Tinde Energi

Strømselskapet mener tilsynet driver «aktivisme». Nå har de klaget inn vedtaket om tvangsmulkt på 10.000 kroner per dag.
MER TRØBBEL: Kunder har truet med søksmål mot Tinde Energi. Nå reagerer også Forbrukertilsynet. Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox
MER TRØBBEL: Kunder har truet med søksmål mot Tinde Energi. Nå reagerer også Forbrukertilsynet. Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox

Det har tidvis stormet rundt Tinde Energi etter at de i sommer tok over 5800 strømkunder med maksprisavtaler fra GNP Energy uten kundenes samtykke. En rekke kunder har varslet søksmål mot selskapet, ifølge Dagens Næringsliv.

Forbrukertilsynet har bedt selskapet om en oversikt over kundene og hva slags avtaler de har. Det har de ikke fått. Nå har varsler tilsynet en tvangsmulkt på 10.000 kroner per dag, dersom ikke oversikten skaffes innen kommende mandag, skriver avisen.

Tinde Energi har sagt at de ikke har oversikten tilsynet mer om. Avgjørelsen er nå klaget inn til Markedsrådet, opplyser Tindes advokat Henriette Solbakke Jørgensen hos Selmer til DN.

Samtidig langer de ut mot Tonje Drevland, underdirektør i Forbrukertilsynet, for hennes rolle i saken. Årsaken er at Drevland skal ha ringt direkte til Tinde-eier Raymond Henriksen en lørdag morgen for å snakke om opplysninger Forbrukertilsynet hadde fått.

«Etter Tinde Energis oppfatning bærer Tonje Drevlands opptreden i denne saken preg av personlig engasjement, aktivisme og «kampanje» mot Tinde Energi i en slik grad at det ikke samsvarer med god forvaltningsskikk og grunnleggende krav til forsvarlig saksbehandling», skriver hun og legger til at «disse forholdene innebærer at det etter Tinde Energis syn bør vurderes om det er forhold i saken som kan være egnet til å svekke tilliten til Forbrukertilsynet og Drevlands upartiskhet», heter det fra advokaten.

Forbrukertilsynet avviser påstandene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også