Solveig Gjerde Hjelle blir ny Lyse Energi-sjef

Hun har 15 års erfaring i Lyse, og tar over for Ane Marte Hausken, som hadde jobben fra 2021.
Gjerde Hjelle overtar ansvaret for Lyse-konsernets sluttbrukervirksomhet. | Foto: Lyse
Gjerde Hjelle overtar ansvaret for Lyse-konsernets sluttbrukervirksomhet. | Foto: Lyse

– Jeg gleder meg til å begynne! Vi er en sentral del av hverdagen til folk og har en viktig rolle i å være en trygg og pålitelig strømleverandør med et stort hjerte for kundene, sier Solveig Gjerde Hjelle i en pressemelding.

Hun er ansatt som ny administrerende direktør i Lyse Energi, og tiltrer stillingen 1. april.

Gjerde Hjelle er utdannet siviløkonom, og kommer fra rollen som økonomidirektør i forretningsområdet Infrastruktur og Sirkulær Energi i Lyse. Hun har også jobbet som koordinator for konsernledelsen, økonomidirektør for televirksomheten og direktør for økonomi og rammebetingelser i Lyses nettselskap, Lnett.

– Gjennom over 15 år i Lyse kjenner hun konsernet godt. Hun har hatt ulike roller på tvers av forretningsområdene, noe som er en styrke for et selskap som samarbeider internt på tvers, sier konserndirektør for Fornybar Energi i Lyse, Leiv Ingve Ørke.

I desember i fjor omtalte EnergiWatch at Ane Marte Hausken sluttet i jobben som administrerende direktør i Lyse Energi, og ble ny regionsdirektør i Atea med ansvaret for region sørvest, og gikk inn i ledergruppen i Atea Norge.

Lyse Energi er Lyse-konsernets sluttbrukervirksomhet og strømleverandør. Selskapet er ansvarlig for salg, markedsføring og konseptutvikling av energiløsninger til hjem, boligselskap og bedrifter blant annet innen strøm, gass, fjernvarme og kjøling. I tillegg tilbyr selskapet løsninger for elbillading, energimåling og rapportering, samt styring av energi og effektforbruk.

Hausken var toppleder i Lyse Energi siden 2021. | Foto: Elisabeth Tønnessen, Lyse
Hausken var toppleder i Lyse Energi siden 2021. | Foto: Elisabeth Tønnessen, Lyse

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også