Sonja Chirico Indrebø er ny direktør for Eviny Fornybar

Forlater Corio Generation etter under et år for å lede vannkraftsatsingen til Eviny.
NY SJEF: Den tidligere Equinor-toppen Sonja Chirico Indrebø er ny administrerende direktør i Eviny Fornybar. | Foto: Equinor
NY SJEF: Den tidligere Equinor-toppen Sonja Chirico Indrebø er ny administrerende direktør i Eviny Fornybar. | Foto: Equinor

Sonja Chirico Indrebø går inn i konsernledelsen i Eviny som ny administrerende direktør for Eviny Fornybar, etter Olav Osvoll blir ny konsernsjef i Tussa.

Indrebø er tidligere sjef for flytende havvind i Equinor, og har det siste året ledet havvindselskapet Corio Generation sin internasjonale satsing på flytende havvind.

– Jeg er takknemlig for at Ragnhild Janbu Fresvik ga meg denne muligheten, og stolt over å være en del av en så dyktig organisasjon med en rik arv. Jeg vil også takke Jonathan Cole og Ole Bigum Nielsen for et fantastisk år med Corio Generation. Flytende vind i Corio har gjort store sprang det siste året, og så mange fantastiske muligheter ligger foran et godt lag., skriver Indrebø på linkedin tirsdag kveld.

– Med over 20 års erfaring fra energisektoren i Equinor og Corio med både strategiske, teknologiske og operative lederroller innen fornybar energiproduksjon gleder vi oss stort over å få Sonja ombord til å videreutvikle selskapet sammen med dyktige ansatte i Eviny Fornybar, skriver konsernsjef Ragnhild Janbu Fresvik. 

Bergens Tidene, som omtalte saken først, skrev først at hun skulle lede havvindsatsingen til Eviny.

– Hun skal lede vannkraftsatsinga, ikke havvind, presiserer Rolf Sanne-Gundersen, kommunikasjonssjef i Eviny i en epost til EnergiWatch. 

Med Indrebø ombord er ny konsernledelse i Eviny på plass:

  • Ragnhild Janbu Fresvik, konsernsjef
  • Øystein Fossen Thorud, CFO (konserndirektør økonomi & finans)
  • Ingrid von Streng Velken, konserndirektør Elektrifisering og Teknologi
  • Sonja Indrebø, konserndirektør Fornybar
  • Arne Andreas Riisnes, konserndirektør Ny energi og Industrielle partnerskap
  • Johannes Namstad Dobson, konserndirektør Stab
  • Kristin Aadland, konserndirektør Nett /Adm.dir BKK

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også