Equinors sjef for flytende havvind slutter

Sonja Chirico Indrebø går til konkurrenten Corio Generation.
HAVVINDSJEF SLUTTER: Sonja Chirico Indrebø går til konkurrenten Corio Generation. | Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor
HAVVINDSJEF SLUTTER: Sonja Chirico Indrebø går til konkurrenten Corio Generation. | Foto: Ole Jørgen Bratland, Equinor

Equinors vice president for flytende havvind, Sonja Chirico Indrebø, skriver på LinkedIn at hun slutter i Equinor for å bli sjef for flytende havvind i konkurrenten Corio Generation.

– Det er rart å forlate Equinor etter mer enn 24 år som stolt arbeidstager der. Jeg har lært så mye ved å jobbe med veldig dyktige kolleger som jeg kommer til å savne,skriver Indrebø på LinkedIn.

I Equinor har hun blant annet jobbet med å få opp større volum på de flytende havvindprosjektene, og i mai 2022 var hun tydelig på at tiden var inne for flytende havvindprosjekter i gigawattklassen.

– Vi trenger storskala prosjekter, og grunnen er at vi trenger å få ned kostnadene. Når vi snakker om store prosjekter, tenker vi gigawatt, sa Indrebø.

Equinor mener tiden er inne for store flytende havvindprosjekter

Corio Generation forsøker å få lisenser både på Sørlige Nordsjø II og på Utsira Nord. Førstnevnte skal bygges som bunnfast havvind, mens det blir flytende havvind på Utsira Nord. Der blir imidlertid arealene mindre enn de størrelsene som Indrebø tidligere har tatt til orde for.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også