Kristoffer Vannes blir direktør i nettselskapet Fagne

– Et høyt tempo i nett- og kraftutbyggingen blir avgjørende for å bestå som en sterk og bærekraftig region, sier konsernsjef Pablo Barrera.
Kristoffer Vannes har vært konstituert direktør i nettselskapet Fagne siden mai, nå blir fast ansatt i stillingen. | Foto: Fagne
Kristoffer Vannes har vært konstituert direktør i nettselskapet Fagne siden mai, nå blir fast ansatt i stillingen. | Foto: Fagne

Siden mai 2023 har Kristoffer Vannes vært konstituert direktør i Fagne, etter at Ingrid Tjøsvold sluttet etter bare fem måneder

Kristoffer Vannes har lang ledererfaring fra energisektoren. Etter ingeniørhøgskolen jobbet han som planleggings- og driftsingeniør. Han var daglig leder i Skånevik Ølen Kraftlag fra 1993 og frem til september 2017. Da Skånevik Ølen Kraftlag ble en del av Haugaland Kraft-konsernet i september 2017, gikk Vannes over til stillingen som assisterende direktør i konsernets nettselskap. 

– Vi i styret er veldig glad for at Kristoffer Vannes har takket ja til stillingen som direktør for Fagne. Styret har vært opptatt av kompetanse på strømnett og gjennomføringsevne ved valget av ny direktør. Med sin lange ledererfaring og solide bakgrunn er vi sikker på at Kristoffer er rett person til å videreutvikle nettselskapet i det grønne skifte vi står i, sier styreleder i Fagne, John Harald Jakobsen i en pressemelding.

Betydelig forbruksvekst

– Vi skal rigge strømnettet for en betydelig forbruksvekst frem mot 2050. Regionen vår har ypperlige forutsetninger for å være en spydspiss i et historisk, nasjonalt grønt industriløft. Under Kristoffers lederskap skal Fagne legge til rette for en omfattende satsing på elektrifisering og bærekraftig verdiskaping, sier Pablo Barrera, konsernsjef i Haugaland Kraft i pressemeldingen.

Nettselskapet Fagne er eid av Haugaland Kraft, som igjen er eid av kommuner og kraftlag i regionen. Det er Fagne som leverer strøm til de om lag 150.000 innbyggerne på Haugalandet, i Sunnhordaland, indre Ryfylke og i deler av Hardanger. 

Kraftig økning i etterspørselen etter nettilknytning

Nettselskapet har erfart en kraftig økning i etterspørselen etter nettilknytning og kapasitetsutvidelse de siste årene. Per i dag er det meldt inn et samlet behov i Haugaland- og Sunnhordlandsregionen på over 500 MW i årene fremover.

Nylig fikk Statnett konsesjon til en 420 kV-linje mellom Blåfalli og Gismarkvik. Samtidig fikk Fagne konsesjon å bygge, eie og drive en 132 kV kabel mellom Fagnes nye transformatorstasjon i Gismarvik og Statnetts 420 kV transformatorstasjon.

I en pressemelding sa selskapet at denne linjen er grunnleggende viktig for Utsira Nord, for Haugaland næringspark, for elektrifisering av oppdrettsnæringen, grønn skipsfart, fremtidens cruisetrafikk og tilhørende reiseliv og turisme og for kapasitetsutvidelser for industrien i deres område. 

– Regionen venter en kraftig forbruksøkning i årene framover. Haugalandet og Sunnhordland har blitt pekt på som et nasjonalt vekstområde for areal- og kraftkrevende industri. Som en av de viktigste driverne for samfunns- og næringsutvikling i regionen er det avgjørende at Blåfalli-Gismarvik nå blir bygget for å imøtekomme behovet for mer kraft og tilrettelegge for næringsutvikling, sa Barrera.

– Vi befinner oss i en av landets sterkeste verdiskapingsregioner. Regionen vår har også ypperlige forutsetninger for å være en spydspiss i et historisk, nasjonalt grønt industriløft, påpeker Barrera. Vi har fornybar kraft, velutviklet industriell infrastruktur, et innovativt næringsliv og en driftig befolkning. Vi har også Norges største regulerte næringspark, som blir endestasjonen for Blåfalli-Gismarvik. Et høyt tempo i nett- og kraftutbyggingen blir avgjørende for å bestå som en sterk og bærekraftig region – også i fremtiden, avslutter konsernsjef Pablo Barrera.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også