Maria Moræus Hanssen ny styreleder i Å Energi

Ble utnevnt under generalforsamlingen tirsdag. 
FORMELT UTNEVNT: Maria Moræus Hansen er ny styreleder i Å Energi. | Foto: Lise Åserud/NTB
FORMELT UTNEVNT: Maria Moræus Hansen er ny styreleder i Å Energi. | Foto: Lise Åserud/NTB

Moræus Hanssen er enstemmig valgt som ny styreleder i Å Energi. Utnevnelsen var i tråd med eiernes innstilling. Dette var den første ordinære generalforsamlingen etter at Agder Energi og Glitre Energi fusjonerte i november i fjor.

– Maria var den første topplederen i norsk petroleumsbransje som gikk åpent ut mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og som lenge har ivret for at offshoreselskapene skulle engasjere seg i fornybar energi. Som styreleder i Å Energi vil hun få rikelig anledning til det, sier Per Sverre Kvinlaug, leder av arbeidsutvalget, tidligere i måneden..

Moræus Hanssen har blant annet vært konsernsjef i det tyske oljeselskapet Dea E&P, viseadministrerende direktør i Wintershall Dea E&P og konsernsjef for Engie E&P. I tillegg har hun hatt lederstillinger i Aker ASA, Statoil ASA og Norsk Hydro.

Under generalforsamlingen ble også Tove Elisabeth Pettersen valgt som nytt styremedlem. 

Resten av styret består av nestleder Ann Christin Andersen, samt styremedlemmene Lars Erik Torjussen, Lars Petter Maltby, Morten A. Yttreeide, Kristin Steenfeldt-Foss og Asbjørn Grundt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også