Maria Moræus Hanssen innstilt som styreleder i Å Energi

– Maria var den første topplederen i norsk petroleumsbransje som gikk åpent ut mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, sier leder av arbeidsutvalget i eierkommunene.
FORESLÅTT STYRELEDER: Maria Moræeus Hanssen er foreslått som ny styreleder i kraftkonsernet Å Energi. | Foto: Å Energi
FORESLÅTT STYRELEDER: Maria Moræeus Hanssen er foreslått som ny styreleder i kraftkonsernet Å Energi. | Foto: Å Energi

Kraftkonsernet Å Energi har sendt ut en pressemelding på vegne av det kommunale eierskapet der det opplyser at arbeidsutvalget for de samordna kommunale interessene i Å Energi innstiller Maria Moræus Hanssen som ny styreleder.

– Maria var den første topplederen i norsk petroleumsbransje som gikk åpent ut mot oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og som lenge har ivret for at offshoreselskapene skulle engasjere seg i fornybar energi. Som styreleder i Å Energi vil hun få rikelig anledning til det, sier Per Sverre Kvinlaug, leder av arbeidsutvalget.

Det er de samordna kommunale eierne som innstiller til leder, nestleder og fire øvrige faste medlemmer i kraftkonsernets styre. Den formelle oppnevnelsen av styret skjer på generalforsamlingen 23 mai.

Som en del av innstillingen, innstilles dagens styreleder, Ann-Christin Andersen, er innstilt som nestleder.

Å Energi eies av Statkraft (33,3%) og et kommunalt eierfellesskap bestående av kommunene i Agder og Buskerud (66,7%). De kommunale eierandelene fordeles på de 25 kommunene i Agder (39,85%), Drammen kommune (13,66%) og Vardar (13,19%).

Moræus Hanssen har tidligere blant annet vært administrerende direktør i tyske DEA frem til fusjonen med Wintershall, og sjef for franske ENGIE E&P International. Hun har også jobbet i norske selskap som Aker ASA, Statoil og Norsk Hydro.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også