Nel får over 400 millioner i skattefradrag i USA

Støtten fra amerikanske myndigheter fortsetter.
NYE MILLIONER: Nel-sjef Håkon Volldal er fornøyd med ytterliggere økonomiske bidrag. | Foto: Nel
NYE MILLIONER: Nel-sjef Håkon Volldal er fornøyd med ytterliggere økonomiske bidrag. | Foto: Nel

I en børsmelding torsdag ettermiddag, skriver hydrogenselskapet at de har fått et skattefradrag på opptil 41 millioner dollar knyttet til et fabrikkanlegg i delstaten Michigan. Støtten tilsvarer over 400 millioner kroner. 

Fradraget kommer gjennom skatteprogrammet Inflation Reduction Act. I meldingen skriver Nel at selskapet totalt har sikret amerikansk støtte på rundt 170 millioner dollar - omlag 1,8 milliarder norske kroner.

– Vi fortsetter å se sterk støtte til vår amerikanske virksomhet. Støtten gjør det mer attraktivt å utvide vår virksomhet i USA, sier Nel-sjef Håkon Volldal i meldingen.

I et intervju med EnergiWatch i fjor sommer, sa Volldal at USA har «tatt over ledertrøyen» i arbeidet for grønn omstilling.

– Selv om jeg er norsk, så må Nel ta beslutninger som er bedriftsøkonomisk riktige. Hvis en får 500 millioner i støtte fra USA og 0 fra Norge, så ville de fleste valgt å etablere seg i USA. Det trenger ikke nødvendigvis å være fullstendig match i beløpene, men skulle vår fabrikk i USA vært bygget i Norge, måtte det ha vært en konkurransedyktig avtale med tanke på subsidiene, sier Volldal om å satse i USA.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også