Freyr-aksjen har falt med over 90 prosent

– Aksjemarkedet har mistet troen. Signalene selskapet sender om den norske fabrikken er dystre, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordeafondene.
MISTET TROEN: Aksjemarkedet har mistet troen på Freyr, ifølge investeringsdirektør Robert Næss i Nordeafondene. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
MISTET TROEN: Aksjemarkedet har mistet troen på Freyr, ifølge investeringsdirektør Robert Næss i Nordeafondene. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
NTB

Batteriselskapet Freyr varsler halvert pengebruk i Norge neste år, og aksjekursen raser etter det ble lagt fram dårlige kvartalstall.

Til sammen har aksjen falt 90 prosent fra toppnivået, og omsettes for bare 1,5 dollar på New York-børsen, skriver Dagens Næringsliv.

I tillegg har selskapets egenkapital falt kraftig.

Batteriprodusenten lovet å bygge batterifabrikker for 40 milliarder kroner i Mo i Rana, med potensielt opptil 1500 arbeidsplasser. Det høstet milliarder i støtte fra norske og europeiske myndigheter.

Torsdag varslet Freyr-sjef Birger Steen at selskapet vil halvere pengebruken i byen, skriver NRK.

I november 2022 ble det kjent at Freyr planlegger en gigantfabrikk utenfor Atlanta i USA. Bakgrunnen for dette er den grønne skattepakken som ble vedtatt av USAs kongress tidligere det året, som gjør at det amerikanske markedet blir vanskeligere å komme inn på for varer som produseres i Europa.

Samtidig sier Steen at man fortsatt vil utvikle teknologiavdelingen i Mo i Rana.

Kursfallet tyder imidlertid på at investorene og markedet ikke tror på USA-satsingen heller.

– Aksjemarkedet har mistet troen. Signalene selskapet sender om den norske fabrikken er dystre. I USA går det tregere fram, men de skal nå gjennomføre en generalforsamling og bli et amerikansk selskap ved årsskiftet. Så spørs det om de får subsidier, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordeafondene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også