Equinor kjøper sin første landbaserte vindpark

– Ved å utvide porteføljen til også å inkludere vindkraft på land, utvikler vi Wento til å bli en fornybar kraftprodusent på tvers av ulike teknologier, sier Olav Kolbeinstveit.
KJØPER VINDPARK: Equinor har kjøpt sin første landbaserte vindpark | Foto: Anders Lie Brenna
KJØPER VINDPARK: Equinor har kjøpt sin første landbaserte vindpark | Foto: Anders Lie Brenna

Equinor er fortsatt primært et olje- og gasselskap selv om det har gått noen år siden selskapet byttet navn fra Statoil for å bli et helhetlig energiselskap. Brorparten av den fornybare satsingen er rettet mot havvind, men Equinor er også involvert i flere solparker.

Nå tar Equinor et nytt steg i sin fornybarsatsing ved å kjøpe den polske vindparken Wilko i Polen. Det gjøres gjennom datterselskapet Wento.

– Equinors fornybarstrategi er å tilby pålitelig og fleksibel kraft i utvalgte markeder. Gjennom datterselskapet Wento har vi allerede bygd en sterk solportefølje i Polen. Ved å utvide porteføljen til også å inkludere vindkraft på land, utvikler vi Wento til å bli en fornybar kraftprodusent på tvers av ulike teknologier, sier Olav Kolbeinstveit, fornybardirektør for landbasert virksomhet og markeder i Equinor, i en pressemelding.

Vindparken har en samlet kapasitet på 26 MW, og har en forventet årlig produksjon på 105 GWh.

Wento skal stå for driften, mens Equinors datterselskap Danske Commodities skal stå håndtere den produserte kraften i markedet.

– Vi fortsetter å utvikle oss som en markedsdrevet kraftprodusent i utvalgte markeder, og Danske Commodities sikrer distribusjonskanaler for vår kraftportefølje og setter oss i stand til å levere kraft fra ulike kilder. Danske Commodities har over 10 års erfaring i det polske kraftmarkedet, sier Kolbeinstveit.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også