SKL øker utbyttet til 80 prosent av årsresultatet i 2022

– Vi forventer et resultat som er over budsjett, og ser muligheten for et justert eierbidrag, sier administrerende direktør John Martin Mjånes.
ØKER UTBYTTE: SKL øker utbyttet fra 60 til 80 prosent av overskuddet.
ØKER UTBYTTE: SKL øker utbyttet fra 60 til 80 prosent av overskuddet.

Sunhordland Kraftlag (SKL) forteller i en børsmelding at de har gjennomført en ekstraordinær generalforsamling 27. oktober, der de har vedtatt å gjøre et avvik fra gjeldende utbyttestrategi. Istedenfor å utbetale 60 prosent av årsresultatet, utbetaler de 80 prosent av årsresultetat for 2022 i utbytte.

Den første utbetalingen skjer allerede i høst, altså før regnskapsåret er over. Da utbetales 300 millioner kroner, og så vil resten bli utbetalt etter at kraftselskapet har avholdt sin ordinære generalforsamling våren 2023.

– Nå vet vi ikke hva årsresultatet blir, men vi ser at det blir høyere enn vi budsjetterte med, sier John Martin Mjånes, administrerende direktør i SKL til EnergiWatch.

SKL la frem sin halvårsrapport for første halvår 31. august i år. Da hadde de et driftsresultet på 748,4 millioner kroner. Det var en kraftig økning fra første halvår i 2021, da de leverte et driftsresultat på 152,4 millioner kroner.

Mjånes poengterer imidlertid at dette ikke er et justert resultat, og at det derfor blir noe lavere når hele året skal konsolideres. Likevel er det ingen tvil om at det blir et godt resultat, og at det åpner for et økt eierbidrag når året er omme.

– Vi forventer et resultat som er over budsjett, og ser muligheten for et justert eierbidrag, sier Mjånes.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også