Belgia vil sende CO2 til Norge

Norge og Belgia har inngått en intensjonsavtale om å bygge rørledning for CO2-transport til norsk kontinentalsokkel.
Energiminister Terje Aasland (Ap) er glad for et tettere energisamarbeid mellom Norge og Belgia. | Foto: Johannes Enli Kalleberg/EnergiWatch
Energiminister Terje Aasland (Ap) er glad for et tettere energisamarbeid mellom Norge og Belgia. | Foto: Johannes Enli Kalleberg/EnergiWatch
NTB

Avtalen som ble signert tirsdag legger rammene for forhandlingene om en bilateral avtale om transport av klimagassen CO2 for håndtering og permanent lagring på norsk sokkel, opplyser Energidepartementet i en pressemelding.

Den nylig signerte avtalen er ifølge regjeringen et sentralt element for å fremme CO2-lagring som en løsning for å bekjempe klimaendringene. Den muliggjør transport og lagring av store CO2-volumer, skriver departementet.

I forbindelse med besøket til en større næringslivsdelegasjon fra Belgia denne uka ble det også signert en felles erklæring om havvind. Norge og Belgia skal fortsette å styrke det eksisterende samarbeidet om «havvind og relatert infrastruktur, inkludert muligheter for fremtidige hybride samarbeidsprosjekter».

– Med den felles erklæringen om havvind og intensjonsavtalen om rørtransport av CO2 mellom Belgia og Norge gjør vi energisamarbeidet enda tettere, sier energiminister Terje Aasland (Ap).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også