Danske Commodities når milepæl

Energihandleren samarbeider nå med over 100 danske kraftvarmeverk, noe som gjør selskapet til den største deltakeren på det desentrale markedet.
Danske Commodities eies av Equinor. | Foto: Pr / Danske Commodities / Thomas Priskorn
Danske Commodities eies av Equinor. | Foto: Pr / Danske Commodities / Thomas Priskorn

Danske Commodities samarbeider nå med over 100 danske kraftvarmeverk, som har energihandelsselskapet som balanseansvarlig, noe som gjør at de kan delta i engrosmarkedet for kraft.

Dette representerer en femdobling av porteføljen på to år.

– Vi har de siste årene investert tungt i våre systemer. Dette har blant annet resultert i et nytt modul spesialdesignet for å håndtere planlegging av varmeproduksjon, samtidig som vi også har utviklet en markedsledende løsning for algoritmehandel. Avanserte systemer kombinert med sterke kunderelasjoner har gjort det mulig for oss å betydelig utvide samarbeidet med kraftvarmeverkene, sier Anders Kring, VP og leder for europeisk krafthandel hos Danske Commodities, i en uttalelse.

I meldingen peker Danske Commodities videre på at «kraftvarmeverk og andre fleksible energiproduksjonsenheter er avgjørende for den grønne omstillingen.»

Selskapet viser til en rapport fra EU’s energireguleringsmyndighet ACER, hvor det blir konkludert at fleksibiliteten i det europeiske energisystemet må dobles innen 2030 for å følge utviklingen innen fornybar energi.

– Fleksibel energiproduksjon og batterier vil spille en enda viktigere rolle for forsyningssikkerheten i takt med økningen av fornybar energi. Derfor er det viktig å sikre at kraftvarmeverkene kan delta på energimarkedene, fra spotmarkedet til intradagmarkedet, og også regulerkraftmarkedet. Dette skaper verdi både for forbrukerne og verkene, forteller Kring.

Danske Commodities er den største deltakeren på det desentrale markedet med mer enn 100 danske kraftvarmeverk.

For tiden forvalter Danske Commodities en samlet kontraktportefølje på 12 GW, bestående av fleksible og fornybare energienheter over hele Europa, i nært samarbeid med sine kunder, som inkluderer energiprodusenter og industrielle forbrukere.

Selskapet eies av Equinor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også