Sjefanalytiker: Energikrisen er over

Det mener Anders Overvad i den danske tenketanken, Tænketanken Europa.
Ukrainske soldater under en øvelse ikke langt fra frontlinjen i Donetsk-regionen den 15. desember 2023. | Foto: Anatolii Stepanov
Ukrainske soldater under en øvelse ikke langt fra frontlinjen i Donetsk-regionen den 15. desember 2023. | Foto: Anatolii Stepanov

Mens forrige vinter var preget av kaotiske energimarkeder og svingende priser, tyder det på at vinteren 2023-2024 er langt mer dempet, og krisen ser i stor grad ut til å være over, konkluderer den danske tenketanken, Tænketanken Europa, ifølge Børsen.

Etter ett år med debatter om prisløfter og andre tiltak for å sikre EU-borgerne mot store prisøkninger, ser det ut til at markedet normaliseres, skriver Tænketanken Europa. Energikrisen ble utløst av krigen i Ukraina og den påfølgende avhengigheten av russisk gass, som EU har jobbet for å avvikle.

Anders Overvad, sjefanalytiker i Tænketanken Europa, vurderer at krisen nå i stor grad er over.

– Energikrisen er stort sett over, og det er fordi vi til slutt gjorde alt riktig. Vi har vært flinke til å spare på gassen i EU, og vi har vært flinke og raske til å kjøpe gass fra andre enn Russland, sier Overvad.

Krigen i Ukraina startet med Russlands invasjon i februar 2022.

Saken ble først publisert i EnergiWatchs danske søsteravis.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også