Likevel ingen tiltak for å bedre forsyningssikkerheten før vinteren

Regjeringen har flere ganger lovet at tiltak for å bedre forsyningssikkerheten for elektrisk kraft skulle være på plass før vinteren, men det skjer ikke.
VENTER PÅ VÅREN: Et nytt regelverk om forsyningssikkerhet skal være på plass neste år, ifølge olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).
VENTER PÅ VÅREN: Et nytt regelverk om forsyningssikkerhet skal være på plass neste år, ifølge olje- og energiminister Terje Aasland (Ap).
NTB

To ganger har regjeringen sagt at dette skulle være på plass «i god tid» før vinteren, skriver VG.

Tiltakene det dreier seg om, skal sikre at produsentene sparer på vannet, og at strømeksporten begrenses for å forebygge behov for kraftrasjonering når det er lite vann i magasinene.

– Regjeringen går nå inn i en ny vinter med potensial for redusert forsyningssikkerhet og høye priser uten å ha verktøyet på plass for å korrigere dette. Her har de feilet grovt, sier Marius Arion Nilsen (Frp) til VG.

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) skriver i en epost til avisen at regjeringen vil fremme en stortingsproposisjon før jul. Han håper å ha regelverket på plass «til våren».

Strømprisen til sluttkundene bikket onsdag ettermiddag fire kroner i Oslo.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også