Nå er Aker-konsernet med eierandelene i datterselskapene verdt 64,1 milliarder kroner

Er største eier i ni børsnoterte selskaper, inkludert Aker BP, Aker Horizons og Aker Solutions.
ØKT VERDI: Aker-verdiene økte med 6,9 milliarder, etter at de i forrige kvartal falt med 2,5 milliarder kroner. | Foto: Anders Lie Brenna
ØKT VERDI: Aker-verdiene økte med 6,9 milliarder, etter at de i forrige kvartal falt med 2,5 milliarder kroner. | Foto: Anders Lie Brenna

Aker-konsernet har lagt frem resultatene for årets tredje kvartal, og i en børsmelding fremhever konsernsjef Øyvind Eriksen at verdiene av Aker og eierandelene i totalt ni børsnoterte selskaper nå er verdt 64,1 milliarder kroner. Det er 6,9 milliarder mer enn i andre kvartal. Da falt verdien med 2,5 milliarder.

– Når vi gjennom Akers øyne ser tilbake på et ekstraordinært tredje kvartal, har vi opplevd sterk drift og høy aktivitet på tvers av porteføljen samtidig som vi fortsatte fremgangen i strategien vår, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i en børsmelding.

Aker er største eier i blant annet Aker BP, Aker Horizons og Aker Solutions.

I børsmeldingen trekker Eriksen frem at det har gjort flere grep med sine eiendeler i kvartalet, og peker spesielt på OneSubea JV transaksjonen:

– OneSubsea vil etter mitt syn være det mest fremadstormende subsea-selskapet i verden, målt ikke bare av kvaliteten på leveransene, men også på kundebasen og global markedsposisjon med den største installerte basen av subsea-trær i bransjen, sier Eriksen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også