Fjordkraft-sjefen: – Slik det ser ut nå venter vi betydelig lavere priser enn det vi opplevde sist høst og vinter

53 prosent av strømkundene er bekymret for strømregningen til vinteren, ifølge spørreundersøkelse utført av Respons Analyse.
BEKYMREDE STRØMKUNDER: 53 prosent av befolkningen er fortsatt bekymret over strømprisene den kommende vinteren. | Foto: Fjordkraft
BEKYMREDE STRØMKUNDER: 53 prosent av befolkningen er fortsatt bekymret over strømprisene den kommende vinteren. | Foto: Fjordkraft

Respons Analyse har på oppdrag fra strømselskapet Fjordkraft gjennomført en spørreundersøkelse der det kommer frem at 53 prosent av befolkningen fortsatt er bekymret for strømregningen den kommende vinteren.

Det er de på tross av at strømprisene har gått ned, og selv om strømstøtteordningen nå skal dekke 90 prosent når strømprisen er over 70 øre/kWh. 

Fjordkraft mener imidlertid at det ikke er grunn til å frykte nok en vinter med strømpriser på samme nivå som i fjor.

– Slik det ser ut nå venter vi betydelig lavere priser enn det vi opplevde sist høst og vinter. Produsentene har mye vann i magasinene, og gasslagrene i Europa er velfylte. Landets sørligste prisområde, NO2, har skilt seg ut med høyere priser enn resten av landet, men også her er risikoen for høye pristopper lavere enn i fjor, sier Magnar Øyhovden, administrerende direktør i Fjordkraft, i en pressemelding.

Han legger til at den hydrologiske balansen er mye bedre i år, med pluss 10 TWh istedenfor minus 10 TWh som i fjor.

Samtidig tar han forbehold.

– Det er viktig å understreke at vi ikke kan si noe helt sikkert. Får vi en veldig kald start på vinteren i Europa kan vi få økte gasspriser, noe som igjen smitter over på strømprisene, sier Øyhovden. 

Undersøkelsen viser også at interessen for strømprisen har økt. Nå oppgir 71 prosent av befolkningen at de følger med på strømprisen, og 33 prosent oppgir at de bruker en eller flere strømsparingsapper for å kutte i strømforbruket.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også