Norge og Tyskland tar hydrogensamarbeidet et skritt videre

– Norge vil aktivt bidra i utviklingen av et kommersielt hydrogenmarked i Tyskland og i EU, sier olje- og energiminister Terje Aasland. 
HYDROGENSAMARBEID: Norge og Tyskland har et mål om å få på plass leveranser av hydrogen fra Norge til Tyskland innen 2030. | Foto: Torstein Bøe / NTB
HYDROGENSAMARBEID: Norge og Tyskland har et mål om å få på plass leveranser av hydrogen fra Norge til Tyskland innen 2030. | Foto: Torstein Bøe / NTB
NTB

Norge og Tyskland har et mål om å få på plass leveranser av hydrogen fra Norge til Tyskland innen 2030. Nå tar landene hydrogensamarbeidet et skritt videre.

I en pressemelding opplyser regjeringen at en felles arbeidsgruppe skal følge studien som ser på mulighetene for transport av hydrogen og CO2 mellom Tyskland og Norge.

Tysklands nærings- og klimaminister Robert Habeck sier at landene dermed tar neste steg mot målet om storskala hydrogenforsyning fra Norge til Tyskland fra og med 2030.

– Norge vil aktivt bidra i utviklingen av et kommersielt hydrogenmarked i Tyskland og i EU. Den videre utviklingen av verdikjeden må fokusere på å sikre langsiktige, markedsbaserte avtaler mellom industrielle aktører som legger til rette for etablering av tilstrekkelig tilbud og etterspørsel etter hydrogen, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er godt fornøyd med at man nå kommer videre med prosjektet.

– Samarbeid er den mest effektive måten å nå våre felles mål om grønn industrivekst og lavere utslipp, sier næringsminister en.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også