Olje- og energidepartementets arbeid fortsetter som vanlig etter dataangrep

OED er et av tolv departementer som er rammet.
«BUSINESS AS USUAL»: Olje- og energidepartementet fortsetter sitt arbeid som vanlig etter dataangrepet. Her er olje- og energiminister Terje Aasland fra en tidligere anledning. | Foto: NTB
«BUSINESS AS USUAL»: Olje- og energidepartementet fortsetter sitt arbeid som vanlig etter dataangrepet. Her er olje- og energiminister Terje Aasland fra en tidligere anledning. | Foto: NTB

Kommunikasjonsrådgiver Stine Grimsrud opplyser til EnergiWatch at hun ikke er kjent med at prosjekter Olje- og energidepartementet (OED) jobber med, blir påvirket eller utsatt av mandagens nyhet om dataangrep mot 12 departementer.

Hun sier at det er «business as usual» for OEDs del, bortsett fra at de ansatte for øyeblikket ikke får lest e-post på telefonen.

På spørsmål om departementet har noe budskap til aktører i energibransjen som eventuelt er bekymret for om sensitivt materiale de har delt med OED er kommet på avveie, sier hun at de kan ta kontakt med Kommunal- distriktdepartementet eller Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS).

Departementet henviser ellers til uttalelser fra kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) og DSS-direktør Erik Hope, som mandag holdt pressekonferanse med Geir Arild Engh-Hellesvik i Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

– Vi har igangsatt en rekke sikkerhetstiltak for å sikre informasjonen som ligger på felles IKT-plattform. Ett av sikkerhetstiltakene i de tolv departementene er at de nå ikke har tilgang til DSS sine IKT-tjenester på mobile flater. Det vil si mobil og iPad, sa Erik Hope der.

Han opplyste at DSS satte krisestab 12. juli, da «mistenkelige bevegelser» ble oppdaget. Sårbarheten i systemet er nå lukket.

Det er ikke kjent hvem som står bak, og DSS sier det er for tidlig å si noe om omfanget.

Statsministerens kontor, Forsvarsdepartementet, Utenriksdepartementet og Justisdepartementet bruker andre systemer, og er derfor ikke rammet av angrepet.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også